Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Στον εισαγγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ

Με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου αποστέλλεται στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες.
Ταυτόχρονα επισπεύδεται η διαδικασία κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα που βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.
Νωρίτερα,  ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος ζήτησε από την υπουργό την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της 


Επιστολή του Στ.Ξαρχάκου στον Αλ. Τσίπρα για την ΑΕΠΙ: 

Ο συνθέτης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει για την υπέρ της εξυγίανσής της. Ο κ. Ξαρχάκος ισχυρίζεται ότι από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΠΙ, κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό τους εισόδημα 10.000 Έλληνες δημιουργοί και 160 εργαζόμενοι της ΑΕΠΙ, ενώ προειδοποιεί ότι οι διάφοροι φορείς της αγοράς (ραδιόφωνα, ξενοδοχεία κ.λπ.) δεν θα μπορούν να παίζουν μουσική νόμιμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον συνθέτη, η Ελλάδα θα διασυρθεί στο εξωτερικό, καθώς η ΑΕΠΙ εισπράττει και τα χρήματα των ξένων καλλιτεχνών, όλων των χωρών του κόσμου.
Ο συνθέτης αναφέρει πως είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό για τους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση που τροποποιηθεί το πρώτο νομοσχέδιο Μπαλτά.
  
Δείτε παρακάτω την επιστολή του Σταύρου Ξαρχάκου στον Αλέξη Τσίπρα :

Το μπαλάκι στην εξέδρα από την ΑΕΠΙ 

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία με μια κενή νοήματος ανακοίνωση, δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική απάντηση για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο στους κόλπους της
----------------------------------
Πηγή:  koutipandoras.gr
----------------------------------