Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

«KAMIA μονιμοποίηση συμβασιούχων της Καθαριότητας Δήμων»

Χωρίς διαφορετική πριμοδότηση από τους λοιπούς που θα συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και κυρίως χωρίς μονιμοποίηση και μετά απ΄ αυτή τη διαδικασία, για τους συμβασιούχους – “παρατασιούχους” της Καθαριότητας των Δήμων, όπως διευκρίνισε ανώτατη πηγή του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατά τη χθεσινοβραδινή άτυπη συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες του Υπουργείου, θέση σαφής και νομικά τεκμηριωμένη, σε αντίθεση με τα λεγόμενα τού τ. Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν Υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Οι διαγωνισμοί θα γίνουν από τους Δήμους, μέσω ΑΣΕΠ, διευκρίνισε η ίδια πηγή. 


«Η παράταση μίας σύμβασης δε σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος θα μονιμοποιηθεί ή μπορεί να μονιμοποιηθεί. Είναι όπως κάναμε τα 5μηνα, τα κάναμε 8μηνα στην Κοινωφελή. Στη συνέχεια δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί κανένας» τόνισε, συγκεκριμένα η ανώτατη πηγή, για να προσθέσει:

«Ναι βεβαίως θέλουμε σταθερές σχέσεις εργασίας, και αυτό σημαίνει ότι τις προκηρύσσουμε μέσω ΑΣΕΠ και όποιος προκριθεί παίρνει τη θέση.

Δημιουργήθηκαν αρκετές παρερμηνείες (σ.σ. δηλώσεις Βερναρδάκη). Εν πάση περιπτώσει, η τάση είναι να δημιουργούμε θέσεις σταθερής απασχόλησης στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων και βεβαίως μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ», με την ίδια πηγή να απαντά στην ερώτηση - διευκρίνιση που ζητήθηκε από το epoli.gr: “Χωρίς μονιμοποίηση;”, με την πηγή να απαντά: «Ήμουνα σαφής σ’ αυτό. Μονιμοποίηση συμβασιούχων δεν υπάρχει».

Τέλος, «δεν θα γίνουν άλλες μονιμοποιήσεις μετά το ’17. Απαντάω ευθέως, λοιπόν, επ’ αυτού: Όχι. 

Δεν είναι δυνατό να γίνουν. Συγκρούονται με τις νομοθεσίες μας», συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα, η ίδια ανώτατη πηγή του ΥΠ.Δ.Α.
-----------------------------
Πηγή:  epoli.gr
-----------------------------