Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ


ΑΠΟ                                                                                        17/01/2017
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο Αντιπεριφερερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, παρουσία του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημήτριου Μούρτζη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας και μέλος το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού κ. Καλαμάκης Σταύρος, ο αντιπρόεδρος , ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας κ. Θωμάς Χαλδαίος, κ. Διονύσιος Γαλαρής, και κ Παναγιώτης Χαλδαίος , καθώς και ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Αίγινας κ. Νίκος Κωστάκος.    

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Αίγινας όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές της. Συγκεκριμένα έγινε ειδική αναφορά :

· Στην ωρίμανση του έργου για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, συνολικού προϋπολογισμού 3.900.000 €,
·    Στην δημιουργία υδατοδρομίου,
·     Στη κατασκευή και τοποθέτηση ναυδέτου,
έργα τα οποία θα ενισχύσουν την διασύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας του νησιού. 

Επίσης αναφέρθηκαν τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Αίγινας, την ανάδειξη του Ελλάνιου Όρους, του Ναού της Αφαίας καθώς και της Παλαιάς Χώρας και βέβαια το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. 

Συμφωνήθηκε η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης του μακροχρόνιου προβλήματος της έγκαιρης μακροχρόνιας παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης των παραλιών στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται καθώς και η επιμήκυνση της ως άνω παραχώρησης κατά τουλάχιστον 3 έτη.