Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Δήμαρχος Κυθήρων διαβάζει «ΗΜΕΡΑ» | Δείτε τι προτείνει στο Δήμο Ζακύνθου για τα απορρίμματα

Καθημερινός, πιστός και φανατικός διαδικτυακός αναγνώστης της «ΗΜΕΡΑΣ» αναδεικνύεται ο Δήμαρχος Κυθήρων, καθώς λίγες ημέρες μετά την προηγούμενη ανάρτηση του που αφορούσε το ενδεχόμενο διακοπής της υδροδότησης του νησιού εξαιτίας των οφειλών της ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ, συγκρίνοντας τη Ζάκυνθο με το νησί του, επανήλθε αυτή τη φορά συμβουλευοντας εμμέσως τη Δημοτική αρχή να ακολουθήσει το παράδειγμά του…

  
Μόλις ανάγνωσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας που αφορούσε στην προειδοποίηση των ανθρώπων του τουρισμού πως πρέπει να ληφθούν μέτρα διότι εάν δεν λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών κινδυνευει ο τουρισμός της Ζακύνθου, ο πολύ δυναμικός και εξωστρεφής Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης απάντησε στο άρθρο της «ΗΜΕΡΑΣ» με ανάρτηση που είχε κάνει στο site του Δήμου. Ούτε λίγο, ούτε πολύ παρουσιάζει τι έκανε ο ίδιος για το Δήμο του και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο κείμεν’ό του αναφέρει…

«Με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το μεγάλο έργο «Διαχείριση Απορριμμάτων Κυθήρων – Αντικυθήρων», το οποίο αποτελεί μεταφερόμενο έργο από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με κωδικό ΟΠΣ 5003945. Όπως είναι γνωστό, το σημαντικότερο υποέργο που αφορά στην αποκατάσταση των 2 ΧΑΔΑ των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και στη δημιουργία ΧΥΤΥ έχει ήδη ξεκινήσει και ο ανάδοχος έχει ήδη λάβει την προβλεπόμενη από τη σύμβαση προκαταβολή. Με την επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, επιτεύχθηκε ακόμα μία σημαντική επιτυχία, καθώς μετά από αίτημα του Δήμου μας εντάχθηκε και η δαπάνη για τη σύνδεση της περιοχής του Λαχνού με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού (160.000€), ενώ συμπεριελήφθησαν ακόμα 2 υποέργα που αφορούν σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και στην παροχή τεχνικού συμβούλου. 

Το συνολικό ποσό με βάση την απόφαση ένταξης διαμορφώνεται στα 4.549.275,29€, που είναι χαμηλότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό της πράξης όπως διαμορφώθηκε στην αρχική απόφαση ένταξης του 2015 (7.650.000€) καθώς έχει αφαιρεθεί η παρασχεθείσα έκπτωση 53% για το βασικό έργο της αποκατάστασης των 2 ΧΑΔΑ που έχει ήδη ξεκινήσει. Το κόστος της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ βαρύνει αποκλειστικά εθνικούς πόρους ενώ το υπόλοιπο της δαπάνης των έργων καλύπτεται από πόρους του ΕΣΠΑ. 

Στις αρχές του έτους, ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ανάδοχο εταιρεία ΖΙΤΑΚΑΤ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση παρουσίασης του έργου στα Κύθηρα, προκειμένου οι δημότες και κάτοικοι να ενημερωθούν αναλυτικά για το σημαντικότερο και μεγαλύτερο δημόσιο έργο που εκτελείται στο νησί μας κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο». 

 
-----------------------------------
Πηγή: imerazante.gr
-----------------------------------