Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ψύχος: Διώχθηκαν άστεγοι από δομή του Δ. Αθηναίων! - Διατάσσεται ΕΔΕ

Την χθεσινή, παγερή νύχτα, ΚΛΕΙΣΤΟΣ έμεινε ο χώρος φιλοξενίας αστέγων της Πανόρμου (Λέσχη Φιλίας), όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Στάθης Δρογώσης. 


Σύμφωνα με την καταγγελία, οι άστεγοι διώχθηκαν μέσα στο χιόνι...(!!!), στις 23:30 αργά το βράδυ της Δευτέρας, αφού λόγω ασθενείας του υπεύθυνου δημοτικού υπαλλήλου ο χώρος έκλεισε, με τον Δήμο Αθηναίων να κάνει λόγο για γεγονός που οφείλεται σε αποχώρηση του εν λόγω δημοτικού υπαλλήλου, λόγω λήξης του ωραρίου του (!!!), ανακοινώνοντας διαδικασία απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών. «Διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών κινεί ο Δήμος Αθηναίων για δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του».

Για το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μεμονωμένη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη, «που δεν θα περάσει ατιμώρητη», με αναρτήσεις του - απαντήσεις στον Δημοτικό Σύμβουλο, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με έρευνα του epoli.gr οι λοιποί τέσσερις χώροι, που έχει διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση, τόσο του τρέχοντος, όσο και του περασμένους κύματος κακοκαιρίας λειτούργησαν κανονικά, φιλοξενώντας δεκάδες αστέγους και συμπολίτες μας που χρειάζονταν βοήθεια.
---------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
---------------------------------