Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Το Τέλος της Ομηρίας

Επιτέλους ξεκίνησε η αρχή του τέλους της ομηρίας των νησιών μας !
 
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την έκπτωση της ναυτιλιακής εταιρείας που οδήγησε στο χείλος της καταστροφής τον τόπο μας.

Χρόνια τώρα βιώνουμε όλοι, την ομηρία των νησιών μας σε μια εταιρεία, που το μόνο που την ενδιέφερε από την αρχή της παρουσίας της εδώ, ήταν το κέρδος χωρίς καμιά προσφορά.

Και προσωπικά αλλά το βασικότερο ως παράταξη, πρωτοστατήσαμε και παλέψαμε μέχρι αυτή την ευλογημένη στιγμή.

Μια εταιρεία που με σαρδόνια χαμόγελα και με ανακοινώσεις, θέλησε να εκμηδενίσει τις αντιδράσεις του κόσμου θεωρώντας πως ήταν άτρωτη.

Με απειλές χυδαίες, νόμισε πως θα συνεχίσει για πάντα να κάνει ότι γουστάρει !

Δεν της βγήκε! Η σύμπνοια, των απλών ανθρώπων από όλους τους χώρους και η πλειοψηφία (όχι δυστυχώς η ομοφωνία) των πολιτικών παρατάξεων, οδήγησαν στο επιθυμητό.

Είναι δύσκολο το υπόλοιπο της σεζόν για όλους, έχουμε πλήρη επίγνωση. Θα πρέπει να οπλιστούν όλοι με καρτερία. Η λύση δε θα εφαρμοσθεί από αύριο. Το ξέρουμε. Θα γίνει όμως ότι είναι δυνατόν από το Δήμαρχο, από τις παρατάξεις, όπως φαίνεται από το Υπουργείο και από τον κόσμο, να αλλάξουμε πραγματικά σελίδα. Με ενότητα και συνεννόηση. Με την ελπίδα ότι η επόμενη χρονιά, θα είναι όχι απλά καλύτερη από αυτή που περνάμε, αλλά η καλύτερη. Είμαστε σίγουροι !

Η εκπεφρασμένη θέση μας είναι μία. Σπάσιμο των μονοπωλίων στην ακτοπλοΐα των Κυθήρων ! Τρία πλοία σε τρεις διαφορετικές επιδοτούμενες γραμμές. Αυτό επιδιώξαμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε μόνιμα να το διεκδικούμε !

Για να πάνε επιτέλους μπροστά τα νησιά μας ! Για να θεωρήσουμε επιτέλους κι εμείς το αυτονόητο, αυτονόητο !

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους, Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη και Μανόλη Χάρο, που επέδειξαν πραγματικά υπεύθυνη στάση !

Και όσο για τους ¨αποχωρούντες¨ με ντροπιαστικό τρόπο, επειδή αυτό τους άξιζε χρόνια τώρα, μόνο με ένα σύνθημα ποδοσφαιρικού τύπου, της ομάδας που υποστηρίζω, μπορώ να τους αποχαιρετήσω :
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!
-----------------------------------------
Δημήτρης Λουράντος
Δημοτικός Σύμβουλος