Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία προκήρυξης υποβολής προσφορών για τις ακτοπλοϊκές γραμμές δημόσιας υπηρεσίας που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούνταν από τη ΛΑΝΕ. Ουδεμία εταιρεία προσήλθε προκειμένου να υποβάλει δικαιολογητικά, συνεπώς ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος.

Εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο θα λάβει απόφαση για τροποποίηση των δρομολογιακών γραμμών επί τη βάσει των προτάσεων του Δήμου μας. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης πλόων μέχρι τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου (31/10).

Μοναδική ενδιαφερόμενη εταιρεία είναι η νεοσύστατη ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. με έδρα των Αβλέμωνα Κυθήρων, η οποία από έχει ήδη αποκτήσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ. Η Εταιρεία ανήκει στους πλοιοκτήτες του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.

Αύριο οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες θα έχουν συναντήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την συζήτηση σειράς γραφειοκρατικών και διοικητικών ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν πριν την διαδικασία απευθείας ανάθεσης και έναρξης εκτέλεσης πλόων, που λόγω των πολλών απαιτήσεων της νομοθεσίας και των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενδέχεται να διαρκέσει έως μερικές εβδομάδες.
----------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης-Δήμαρχος Κυθήρων
----------------------------------------------------------