Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Όργιο φοροδιαφυγής από καντίνες στη Χρυσή της Ιεράπετρας - Δεν έκοψαν 16.546 αποδείξεις

Τo μέτρο της αναστολής λειτουργίας επέβαλαν τα ελεγκτικά συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις καντίνες που λειτουργούν στη νήσο Χρυσή στην Ιεράπετρα. Παριστάνοντας τους λουόμενους οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι λειτουργούν τέσσερις καντίνες με πέντε ταμειακές μηχανές.


Οι ελεγκτές βρέθηκαν την Τρίτη (12/07/2017) στο νησί για να ελέγξουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί. Οι εφοριακοί κατάλαβαν ότι υπήρχαν στο σημείο τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση.

Όταν πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι η ταμειακή έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια. Τότε λοιπόν ο υπεύθυνος του καταστήματος αποφάσισε το απίστευτο! Κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές μηχανές και σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, χρειάστηκε η αστυνομία για να πάρουν τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις – φαντάσματα. Μέχρι τώρα ο έλεγχος δείχνει ότι δεν κόπηκαν 16.546 αποδείξεις μέσα δύο μήνες!

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες παραβάσεις στις καντίνες της Χρυσής είχαν βεβαιωθεί και πέρυσι, σε μια επιχείρηση η οποία ναι μεν ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος όμως την ενοικιάζει από τον δήμο Ιεράπετρας.

Εκτός όμως από αυτό, κανείς δεν σκέφτηκε να ενημερώσει σήμερα όσους επισκέπτονταν την Χρυσή ότι στο νησί δεν λειτουργεί καμία καντίνα. Μάλιστα αναστάτωση επικράτησε όταν εργαζόμενοι της «σφραγισμένης» επιχείρησης προσπάθησαν να μαζέψουν τις ξαπλώστρες, εκτελώντας εντολές του επιχειρηματία.

Οι λουόμενοι αντέδρασαν καθώς για να επισκεφτούν το νησί κλήθηκαν να πληρώσουν και σήμερα το δημοτικό τέλος του 1 ευρώ, παρά την αδιαφορία του δήμου για την ενημέρωση των επισκεπτών.
-----------------------------------
Πηγή: dikaiologitika.gr
-----------------------------------