Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η πολιτική αγένεια του Δημάρχου Κυθήρων

Στην προχθεσινή (27/7) επίσκεψη της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου στα Κύθηρα ο Δήμαρχος Κυθήρων είχε καλέσει στο δημαρχείο για μία συζήτηση για τα εκτελούμενα και τα προγραμματιζόμενα έργα στο νησί, τους αρχηγούς των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους και επίσης τα τοπικά ΜΜΕ.

Αρχικά πήρε το λόγο ο Δήμαρχος ο οποίος μιλούσε για πολύ ώρα και στη συνέχεια μίλησε η κ. Δούρου για λίγο.  Μετά δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ οι οποίοι υπέβαλλαν τις ερωτήσεις τους στις οποίες η κ. Περιφερειάρχης απάντησε εμπεριστατωμένα και με ευθυκρισία. Στη συνέχεια ξαναπήρε το λόγο ο Δήμαρχος ο οποίος μιλούσε πάλι ακατάσχετα για πολύ ώρα, εξιστορώντας ακόμη και περιστατικά από τα παιδικά του χρόνια.

Αφού τελείωσε, δεν ευαισθητοποιήθηκε καν να ρωτήσει αν κάποιος δημοτικός σύμβουλος (από τους ελάχιστους που παρευρίσκονταν ) ήθελε να ρωτήσει κάτι την κ. Δούρου και είπε ότι η συζήτηση τελείωσε, θα συνεχίσει κλειστή σύσκεψη και τα ΜΜΕ έπρεπε να αποχωρήσουν. Στο σημείο αυτό ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να μας δώσει το λόγο για 3 λεπτά ώστε να έχουμε τη δυνατότητα, ως αντιπολίτευση, να υποβάλλουμε και εμείς 2-3 ερωτήσεις στην κ. Περιφερειάρχη να τα καταγράψει η κάμερα για να πληροφορηθεί ο κυθηραϊκός λαός και τη δική μας άποψη για τα προβλήματα του νησιού μας.

Τότε ο Δήμαρχος, δείχνοντας πρωτοφανή περιφρόνηση στους θεσμούς αλλά και στους συναδέλφους του, σηκώθηκε και έφυγε να πάει να παραγγείλει καφέδες!!! όπως είπε, δίνοντας το μήνυμα ότι η συζήτηση ενώπιον των ΜΜΕ τελείωσε, οπότε και αυτά αποχώρησαν. Έτσι δεν μας επέτρεψε να υποβάλλουμε τις ερωτήσεις μας στην κ Περιφερειάρχη μπροστά στην κάμερα για να πληροφορηθούν οι Κυθήριοι και τη δική μας άποψη. Δηλαδή με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο εμπόδισε την ενημέρωση των δημοτών. Μετά απ’ αυτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχωρήσαμε. Ειλικρινά διερωτώμεθα γιατί μας κάλεσε στη δημόσια συζήτηση, για γλάστρες;

Φαίνεται ότι ο πολιτικά αγενής κ. Δήμαρχος δεν γνωρίζει ότι η αντιπολίτευση είναι θεσμός της Δημοκρατίας και κανείς δεν δικαιούται να φαλκιδεύει το δικαίωμα του δημόσιου λόγου και της ενημέρωσης των πολιτών μέσω των ΜΜΕ. Και φαίνεται ότι δεν γνωρίζει επίσης ότι τους Κυθηρίους πολίτες δεν αντιπροσωπεύει μόνον αυτός αλλά εξ ίσου και η αντιπολίτευση.
Ή,  εκτός και τα γνωρίζει αυτά, αλλά γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για ολόπλευρη ενημέρωση.

Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη του για αυτοπροβολή που χρησιμοποιεί καταχρηστικά την κάμερα για να αυτοδοξάζεται  και όταν η αντιπολίτευση ζητά να ενημερώσει τον κυθηραϊκό λαό ζωντανά μέσω του VIDEO, χρησιμοποιώντας μάλιστα απείρως λιγότερο χρόνο απ΄ότι εκείνος, τότε μας κατηγορεί ότι θέλουμε να προβληθούμε!! και μας το απαγορεύει με διάφορες μεθοδεύσεις.

Η αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική αυτή συμπεριφορά του Δημάρχου είναι πολύ κακό στοιχείο διότι υπονομεύει και υποσκάπτει την ανάγκη για συναίνεση και συνεργασία που είναι τόσο απαραίτητες για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων του τόπου μας.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΘΗΡΩΝ