Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Της κοινωνίας όνειδος........

Ο κόσμος κατά βάθος συνειδητοποιεί σιγά σιγά ποιος τελικά τον έβγαλε από την βαθιά οικονομική κρίση και ποιοι αλήθεια μας έβαλαν σε αυτήν. Ιδιαίτερα τώρα με την είδηση της συμμετοχής ξανά του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα και την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με αναβαθμισμένη μάλιστα πιστοληπτική δυνατότητα. Έξω λοιπόν πάμε καλά.

Στο εσωτερικό τώρα, η Κυβέρνηση δείχνει να ασχολείται περισσότερο από ποτέ με τα βάσανα και την καθημερινότητα των πολιτών. Το βάρος πέφτει  στο κοινωνικό κράτος, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις μεγάλης κλίμακος αναπτυξιακές επενδύσεις, χωρίς να παραλείπονται θέματα διαφθοράς του παρελθόντος, όπου όζουν τα σκάνδαλα στο «πάρτι του του χώρου της υγείας».

Η ΝΔ, έχοντας χάσει το παιχνίδι της «καταστροφής από την Αξιολόγηση», εγκαλεί τώρα τον Καμένο επειδή τηλεφώνησε τάχα σε έναν κρατούμενο στις φυλακές μάρτυρα μίας ύποπτης  υπόθεσης. Περιμένει έτσι ότι θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Μερικοί μάλιστα «επαγγελματίες πολιτικοί», ψαγμένοι κατά τα άλλα, σπεύδουν να εξυμνήσουν το ρεύμα  που έχει τάχα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλληθωρίζοντας υπογείως προς τα ψηφοδέλτιά της. Επιτίθενται μάλιστα προς τούτο στην Κυβέρνηση, με χυδαίο και ανήθικο τρόπο, εξαπολύοντας ψευδής προσωπικές καταγγελίες, σε μία υπόθεση που αφορά σε μια δυστυχισμένη γυναίκα. Ντροπή.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης, μπροστά στα δικά του πολιτικά αδιέξοδα, απολαμβάνει, όπως κάνουν πάντα όλοι οι αρχηγοί της ΝΔ, την θαλπωρή στην αγκαλιά της μητέρας Λακωνίας, επισκεπτόμενος την «βάση». Εκεί, εδώ δηλαδή, συνάντησε κατά δικούς του ανθρώπους, μοίρασε χαμόγελα και υποσχέσεις και αισθάνθηκε για λίγο σαν στο σπίτι του, δηλαδή Πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα τώρα, τα σοβαρά αυτά που αφορούν όλους εμάς, υπήρξε μία εξαιρετικά σοβαρή αρνητική εξέλιξη. Μετά τους δικαστές που αρνούνται να καταθέσουν το «πόθεν έσχες τους», δικηγόροι και γιατροί αρνούνται να εφαρμόσουν το σύστημα της αμοιβής των μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας, επικαλούμενοι άκουσον – άκουσον το ιατρικό απόρρητο και την χρήση προσωπικών διδομένων! Να πως ένα λειτούργημα, αποτελούμενο υποτίθεται από ταγούς της κοινωνίας, μπορεί να μετατραπεί, σε της κοινωνίας όνειδος.

Κανονικά θα έπρεπε σύσσωμοι γιατροί και δικηγόροι να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν μόνοι τους την ισότιμη, πλήρη και οριζόντια εφαρμογή του Νόμου που αφορά σε όλους εμάς τους «κολασμένους» οι οποίοι χτίζουμε το αφορολόγητο όριό μας, μόνο μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας. Αλλά που να βρεθεί σεβασμός στον «απλό» πολίτη. Μόνο εκμετάλλευση της εκμετάλλευσης και πόσο πολύ «μαύρο» χρήμα κάνει αυτός, ο ένας και ο άλλος.

Κύριε Διευθυντά, σας παρακαλώ να κάνετε ένα σχετικό γκάλοπ με ερωτηματολόγιο, αν η κοινωνία συμφωνεί ή όχι με τους συλλόγους γιατρών και δικηγόρων, με την ως άνω δηλαδή απόφασή τους, στην οποία δεν πιστεύω τελικά πως θα ενδώσει ποτέ αυτή τουλάχιστον εδώ η Κυβέρνηση. Θα ήταν όμως χρήσιμο και παρηγορητικό, γιατροί και δικηγόροι να εναντιωθούν επίσημα και διαφορετικά σε αυτή την θέση τους.
--------------------------------------------------------
Πηγή: notospress.gr-Χρόνης Πολυχρονίου
--------------------------------------------------------