Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο Ποιμενάρχης μας τίμησε τους μεγάλους χορηγούς των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης

Το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Ιουλίου 2017, επισκέφθηκαν τα παιδιά της β΄ κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών στην Ταϋγέτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο συμπατριώτης μας αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο κ. Πέτρος Κουτσολιάκος διευθυντής του γραφείου του κ. Φιλιππάκου, ο κ. Στυλιανός Βασιλειάδης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε, ο κ. Γεώργιος Βαγιάκης μέλος του Δ.Σ του Ο.Κ.Α.Α, ο κ. Νικόλαος Σάκος Διευθυντής Ασφάλειας και Διοικητικού του Ομίλου Folli Follie και ο κ. Μιχαήλ Μουρκάκος Πρόεδρος της Εταιρείας Pharmasept.

Αφού γευμάτισαν όλοι μαζί, τον λόγο πήρε ο αρχηγός της β΄ κατασκηνωτικής περιόδου και φοιτητής ιατρικής κ. Χρήστος Κοντός, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στο θέμα των φετινών κατασκηνώσεων καθώς και στην πολυποίκιλη και ωφέλιμη επίδραση αυτών των λίγων ημερών στον ψυχισμό των παιδιών. Κατά τη διάρκεια της λιτής ‘’γνωριμίας’’ τα παιδιά τραγούδησαν χριστιανικά τραγούδια και στη συνέχεια παρουσίασαν τις ‘’κραυγές’’ των εννέα ομάδων.

Στη συνέχεια μίλησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φιλιππάκο για την συχνή παρουσία και το αμέριστο ενδιαφέρον του. Στη συνέχεια απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες στους εκπροσώπους των χορηγών των φετινών Κατασκηνώσεων, οι οποίοι πρόσφεραν μεγάλη ποσότητα κρέατος, που καλύπτει τις ανάγκες και για τις τέσσερις φετινές περιόδους, καθώς και σημαντικό αθλητικό και φαρμακευτικό υλικό. Συγκεκριμένα την ποσότητα κρέατος πρόσφερε ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας Α.Ε, το αθλητικό υλικό ο Όμιλος Folli Follie και το φαρμακευτικό υλικό η Εταιρεία Pharmasept.


Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στις μέρες μας σπανίζουν οι πράξεις φιλανθρωπίας καθώς και η ευγνωμοσύνη από μέρους των ευεργετηθέντων. Παράλληλα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους χορηγούς, για φιλοξενία στην Ιερά Μητρόπολή μας όποιο χρονικό διάστημα θελήσουν. Ο ωφέλιμος λόγος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας επισφραγίστηκε με απονομή τιμητικών πλακετών στους κυρίους Βαγιάκη, Σάκο και Μουρκάκο καθώς και προσφορά βιβλίων σε όλους τους φιλοξενούμενους. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος είχε απονείμει τιμητική πλακέτα στον κ. Φιλιππάκο κατά την πρώτη του επίσκεψή του στις 2 Ιουλίου 2017.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα επαινετικά του λόγια, ενώ υποσχέθηκε ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα συνεχίσει να βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του θεάρεστου αυτού έργου.

Αμέσως μετά σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι κύριοι Σάκος, Βαγιάκης, Μουρκάκος και Βασιλειάδης εκφράζοντας την συγκίνησή τους για την τιμητική διάκριση που δέχθηκαν από την Ιερά Μητρόπολή μας. Επίσης υποσχέθηκαν ότι και στο μέλλον θα στηρίξουν τις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης.

Τελευταίος μίλησε ο συνεργάτης του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κουτσολιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβληθεί το επόμενο διάστημα για περαιτέρω αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους κυρίους Φιλιππάκο, Κουτσολιάκο και Σάκο να μοιράζουν δώρα σε όλα τα παιδιά και τα στελέχη, τα οποία ήταν προσφορά του Ομίλου Folli Follie.
--------------------------------------------
Πηγή: immspartis.gr
--------------------------------------------