Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στην ΑΕΠΙ

Στις εγκαταστάσεις της ΑΕΠΙ εισέβαλε χθες το πρωί η οικονομική αστυνομία για να συλλέξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον στοιχεία, ενώ τα μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου, που είναι ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ, παραμένουν άφαντοι.

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα είναι αυτά της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. 

Στο μεταξύ συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας πραγματοποιούν σήμερα τα σωματεία των δημιουργών, μετά τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού της ΑΕΠΙ από τη Eurobank, κάτι που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι δεν θα μπορούν να εισπράττουν χρήματα για τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Από το «ΑΣΜΑ 450+» αναφέρουν ότι η «δέσμευση τoυ σύνολου των εταιρικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ εξ' αιτίας της μη εξυπηρέτησης του δανείου στη τράπεζα Eurobank ύψους 3,5 εκατ. ευρώ έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν χρήματα πάρα πολλοί συνάδελφοί μας των οποίων οι επιταγές που έλαβαν από την ΑΕΠΙ δεν πληρώνονται».

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο σημειώνει «ότι με βάση αυτά τα δεδομένα δύσκολα θα καταβληθεί η δόση του Σεπτεμβρίου για όσους έχουν να λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ δικαιώματα».

Στο ίδιο πλαίσιο το σωματείο «Μέτρον» ζητά την παρέμβαση της πολιτείας και σημειώνει «ας ακούσει (η πολιτεία) επιτέλους τη φωνή της λογικής (μια και μονοπάτι εξόδου από την κρίση υπάρχει ήδη από τον Φεβρουάριο) και ας πάψει να διαλέγεται μόνο με ακραίες φωνές που απέκλεισαν κάθε διάλογο και πόνταραν στην καταστροφή».
--------------------------------------------
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
--------------------------------------------