Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Δελτίο Τύπου-Επισκευή και Συντήρηση Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ         20/7/2017
                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκευή και Συντήρηση Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας

Μετά από πολύχρονο αγώνα και προσπάθεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπράτηση του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας». 

Πρόκειται για το παλαιότερο σε λειτουργία σχολείο της Ελλάδας, το οποίο κατασκευάστηκε το 1780 και λειτούργησε σαν σχολείο από το 1880. Επειδή είναι χαρακτηρισμένο μνημείο οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, με προϋπόθεση το σεβασμό στον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας.

Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του ώστε να παραμείνει κατάλληλο για χρήση και ασφαλές, καθώς θα αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα, όπως η έντονη ρηγμάτωση του αρμολογήματος που επιτρέπει την εισροή νερού στο εσωτερικό της τοιχοποιίας.

Είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής και στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2017. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α).

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων δήλωσε ότι:

«Ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του νησιού υλοποιείται. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και με σεβασμό στη παράδοση, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, όπως το εμβληματικό αυτό σχολείο.

Οφείλουμε να το συντηρήσουμε και να το παραδώσουμε ασφαλές να συνεχίσει να φιλοξενεί στους χώρους και τις επόμενες γενιές της Ιστορικής Ύδρας.»