Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Έφαγε «χυλόπιτα» το Γύθειο από την παράταξη Τατούλη - Σε δύσκολη θέση η Τζανετέα...

Τρία πράγματα συμβαίνουν σχετικά με την αυτοδιοίκηση και την Ανατολική Μάνη, ή η παράταξη Τατούλη δεν «πάει» τους Γυθειάτες, ή η παράταξη του Τατούλη έχει προβλήματα συνοχής, ή οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Τατούλη δεν «πάνε» την Τζανετέα! Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε άλλο λόγο γι΄ αυτά που έγιναν τη Δευτέρα.


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα εισηγήθηκε την έγκριση μελέτης «Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Τμήματος Πόλεως Γυθείου, Δήμου Ανατολικής Μάνης», που αφορά και τις οδούς:

α) Τζανή Τζανετάκη η οποία αποτελεί τμήμα της με αριθμό 19 Επαρχιακής Οδού «Γύθειο - Αρεόπολη - Πύργος Διρού - Μίνα - Κίττα - Γερολιμένας», που ανήκει στο πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Λακωνίας και

β) την Βασιλέως Παύλου από το «Περιβολάκι» έως την είσοδο του Λιμένα του Γυθείου η οποία ανήκει στην Εθνική οδό με αριθ. 39 Τρίπολη - Σπάρτη - Γύθειο.

Παρ΄όλο που η εισηγήτρια ήταν η κα Τζανετέα και στο συμβούλιο ήταν και ο Δήμαρχος Αν. Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, ακόμα και Λάκωνες σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη, «έριξαν χυλόπιτα» και καταψήφισαν την εισήγηση της κας Τζανετέα, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, «Εντείνονται τα φαινόμενα αμφισβητήσεων και έλλειψης συνοχής στην παράταξη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει το ζήτημα συνοχής που υπάρχει στην περιφερειακή αρχή και την προβληματική εικόνα της παράταξης Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το τελευταίο διάστημα. Μέχρι πριν λίγο καιρό καταστάσεις αμφισβήτησης και καταψήφισης εισηγήσεων της πλειοψηφίας ήταν αδιανόητες και δεν είχαν εκδηλωθεί.

Μετά τον ορισμό των νέων αντιπεριφερειαρχών και συντονιστών και την αμφισβήτηση των βουλευτών της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο διαγωνισμό της περιφερειακής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, τα φαινόμενα διαρροών και διάλυσης έχουν ενταθεί.

Περιφερειακοί σύμβουλοι απουσιάζουν ή αποχωρούν από τις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και πλειοψηφία και η περιφερειακή αρχή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Τη Δευτέρα (10 Ιουλίου) είχαμε πλέον την ευθεία αμφισβήτηση και αντίδραση σε εισήγηση, παρά την προσπάθεια της ηγεσίας της Περιφέρειας να εγκριθούν οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (του Γυθείου)».
-------------------------------
Πηγή:  apela.gr
-------------------------------