Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κατολίσθηση στο Μαστιχάρι – Αμμόλοφος έπεσε σε παραλία με λουόμενους – Επέμβαση της ΕΟΔ Κω (Ευτυχώς χωρίς θύματα)

Με επιτυχία διενεργήθηκε και το έκτο διήμερο (2017) Περιβαλλοντικής  Αναβάθμισης και ευαισθητοποίησης στο Διακόφτι  πριν λίγες μέρες.

Η συγκεκριμένη δράση έχει πλέον καθιερωθεί σε ετήσια  βάση ,ως η πρώτη και βασική ενέργεια του Συλλόγου μας στην αρχή κάθε καλοκαιριού και σηματοδοτεί  τη σημασία που έχει το περιβάλλον για τη ποιοτική διαβίωση και την αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη. 

 
Η συμμετοχή χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλη υπήρξε ουσιαστική , αποδοτική και με πραγματική διάθεση προσφοράς. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή αλλοδαπών φίλων του Διακοφτίου.              

Την ημέρα του καθαρισμού και της αναβάθμισης των μονοπατιών  εντυπωσιάστηκαν όλοι από την άγρια ομορφιά  του τοπίου στο πρόσφατα διανοιχθέν μονοπάτι περιμετρικά του νησιού των Λογοτεχνών, με δαπάνες του Συλλόγου και εθελοντική συμμετοχή και που ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί σύντομα.


Παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και σταθερές διαδικασίες  καθαριότητας και των γνωστών υπόλοιπων χρόνιων  προβλημάτων του Διακοφτίου – πλην της περισυλλογής των απορριμμάτων -παραμένει   πρωταρχικό  καθήκον μας η αναβάθμιση της ποιότητας του Περιβάλλοντος και των παρεχομένων Υπηρεσιών.
                         
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη προσπάθεια του Συλλόγου μας που έχει γίνει πλέον θεσμός για το Διακόφτι.