Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ 9 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ !

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, έγιναν τα εγκαίνια του νέου δρόμου από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη π.Γεώργιο Μπλάθρα τον π. Παναγιώτη Αρώνη της ενορίας Νεαπόλεως και τον π.Διονύση Μιχαλέτο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Βοιών.

Έργο σημαντικό για την ανάπτυξη του τόπου, φέρνει πιο κοντά την Νεάπολη με την Μονεμβασιά, μειώνοντας την απόσταση σε λιγότερο από μισή ώρα με ένα ασφαλή δρόμο με πανέμορφη θέα.

Μόλις 9 χιλιόμετρα και κάτι μέτρα πλέον, χωρίζουν τους δύο τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Μονεμβασιάς, δίνοντας την ευκαιρία εύκολης πρόσβασης και μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής στις δύο Δημοτικές Ενότητες.

Η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα μίλησε για την υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι, ιδιαίτερα όμως οι τεχνικές υπηρεσίες γι αυτό το έργο, που ξεκίνησε από μια προμελέτη επί Νομαρχίας κυρίου Αποστολάκου πριν 15 χρόνια και κατόπιν μεγάλης προσπάθειας από την Αντιπεριφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασιάς έφτασε σήμερα με την στήριξη της Περιφέρειας να ολοκληρωθεί και να δοθεί στους κατοίκους της περιοχής.




Ο Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και με συγκίνηση αναφέρθηκε στην μεγάλη φωτιά που πριν δύο χρόνια ακριβώς την ίδια μέρα σαν σήμερα τα Βάτικα κάηκαν, αντέξαμε όμως και αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες είπε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά υλοποιώντας έργα ανάπτυξης σε αυτόν τον τόπο. Έχουμε μια άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και με την Αντιπεριφερειάρχη και τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι μόνο θετικά.

Σε αυτό το σημείο ανέφερε και την ανάγκη της προέκτασης του έργου από Άγιο Φωκά μέχρι Μονεμβασιά όπου ο δρόμος παρουσιάζει προβλήματα. Κάτι που στη συνέχεια ο κύριος Τατούλης δεσμεύτηκε να εντάξει το έργο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα το 2018.




Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Τατούλης παίρνοντας τον λόγο, μεταξύ άλλων είπε, η Λακωνία ήταν μια παραμεθόριος περιοχή και ήταν υποχρέωσή μας να ανατρέψουμε αυτή την αδικία. Το πετυχαίνουμε σταθερά με μεγάλο μας όπλο τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα” Σε αυτές τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες καταφέρνουμε να αντλούμε πόρους και να υλοποιούμε υποδομές που αποδίδουμε στους πολίτες, γιατί έχουμε σχέδιο, εργαζόμαστε σκληρά και έχουμε μαζί μας τους πολίτες”.

Στην τελετή των εγκαινίων παρίστατο όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. κύριος Δαβάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασιάς κύριος Αβδούλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Κουτσονικολής Χαράλαμπος, Καλογερίνης Ηλίας, Μαυρομιχάλης Κώστας, Σταύρος Χριστάκος και Γιάννης Σουρλάς, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κυρία Παναγιώτα Αλιφέρη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και Τουριστικών Καταλυμάτων.




Καθώς επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι κύριοι Τσάκος Κώστας, Τσάκος Πέτρος, Κουσούλης Ιωάννης και Νεκτάριος Μαστορόπουλος που διετέλεσαν Δήμαρχοι του πρώην Δήμου Βοιών και Μονεμβασίας και προς τιμή της κυρίας Τζανετέα και μπράβο της που ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία, τονίζοντας πως η αυτοδιοίκηση έχει παρών και συνέχεια και ο καθένας βάζει το λιθαράκι του για να πάει ο τόπος μπροστά.
Καλοτάξιδος ο νέος δρόμος ευχή όλων !
--------------------------------
Πηγή: Συμβαίνει Τώρα
--------------------------------