Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Εγκαίνια Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στον Πειραιά»

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, παρευρέθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου στα εγκαίνια του νέου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Γ.Ε.Υ.Δ.) στον Πειραιά (Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης, Μαυρομιχάλη και Μεσολογγίου 4). 

Την εγκαίνια έγιναν από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μ. Καραμεσίνη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φ. Κουρμούση. 


Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.), μια αυτοτελής Δημόσια Υπηρεσία με πρωταρχική αποστολή την υποστήριξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου στην αντιμετώπιση του εθνικού προβλήματος της ιδιωτικής υπερχρέωσης, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. έχει εγκρίνει το σχέδιο για την ανάπτυξη ενός δικτύου 120 Γ.Ε.Υ.Δ. σε όλη την Ελλάδα, που συμβουλεύουν και υποστηρίζουν άτομα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα χρέη τους.

Ειδικότερα τα ΓΕΥΔ ενημερώνουν σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των οφειλετών, τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη, το νομικό πλαίσιο που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ρύθμισης, απομείωσης και οριστικής διαγραφής οφειλών και παρέχουν συμβουλές και οδηγίες σε ότι αφορά στο νομικό πλαίσιο που προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με σκοπό –εκτός των άλλων- και την προστασία της 1ης κατοικίας. 

Ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος στον εξωδικαστικό μηχανισμό δήλωσε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα δώσει ανάσα στους δανειολήπτες που μπορούν, αλλά είναι υπερχρεωμένοι. 

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους κ. Κουρμούσης επεσήμανε ότι τα στελέχη των Γ.Ε.Υ.Δ. παρέχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρουν τόσο στα νοικοκυριά ο Νόμος Κατσέλη-Σταθάκη όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη από την πλευρά της εξέφρασε τη στήριξη του ΟΑΕΔ στη θετική συνεργασία που ξεκίνησε για την οποία υπογράφηκε και ένα πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και την Ε.Γ.Δ.Ι.Χ..  και θα εξυπηρετούνται και οι δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας του οποίου ο ΟΑΕΔ αποτελεί καθολικό διάδοχο. 
 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη δήλωσε ότι το Γραφείο αυτό θα αποτελέσει έναν σημαντικό υποστηρικτή για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας, που πλέον θα έχουν πρόσβαση δωρεάν σε εξειδικευμένες, έγκυρες και αξιόπιστες συμβουλές.