Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Γιατι αμα παρει το παιδι το φαρμακο "μαντζουνελα" του ομοιοπαθητικου δε θα γινει περδικι απο την ιλαρα!

Η Ιταλία πρόσφατα πήρε πολύ σκληρά μέτρα με βαριά πρόστιμα έως και πιθανή αφαίρεση της επιμέλειας σε γονείς που δεν εμβολιαζουν τα παιδιά τους. Κάποιοι κατηγόρησαν το μέτρο ως φασιστικό που επηρεάζει την ελευθερία του ατόμου. Πάμε λοιπόν να δείξουμε γιατί δεν είναι έτσι, χρησιμοποιώντας πραγματικά παραδείγματα.

- Αυτή τη στιγμή εγώ μόνο, έχω 3 παιδιά με ρευματοειδη αρθρίτιδα τα οποία δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της ιλαράς επειδή ξεκίνησε η νόσος τους . Αυτά τα παιδιά επιπρόσθετα λαμβάνουν αγωγή ανοσοκαταστολής για να ελέγξουν την ασθένεια τους . Και βέβαια πηγαίνουν κανονικά σχολείο. Αν βρεθούν αντιμέτωπα με την ιλαρά, θα καταλήξουν σίγουρα στο νοσοκομείο με σοβαρό ενδεχόμενο ακόμα και το θάνατο.

-Είστε σε παιδικό πάρτι με το μεγαλύτερο παιδί σας και δίπλα έχετε το 6 μηνών μωρό σας το οποίο δεν έχει προλάβει να εμβολιαστει πλήρως. Στο πάρτι είναι ένα ανεμβολιαστο παιδάκι το οποίο είχε λίγο πυρετό και λίγο εξανθημα, για το οποίο μίλησε η μητέρα με τον ομοιοπαθητικο Παιδίατρο και της είπε ότι πιθανότατα είναι μια ίωση και άμα πάρει το φάρμακο "μαντζουνέλα" θα γίνει περδίκι . Το παιδί αυτό περνά μια ήπια ιλαρά, την οποία όμως μεταδίδει κανονικά. Το 6 μηνών παιδί σας είναι πλήρως εκτεθειμένο. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι θάνατοι στην πρόσφατη επιδημία ιλαράς στη Ρουμανία ήταν παιδιά κάτω του έτους, τα οποία απλά δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν. Όχι ότι δεν κινδυνεύουν βέβαια και τα πλήρως εμβολιασμενα.

Έχουν λοιπόν ευθύνη οι γονείς του μη εμβολιασμενου παιδιού; Αναμφίβολα. Μπορούν να στείλουν στο θάνατο όχι μόνο το παιδί τους αλλά και το δικό σου.
Είναι φασισμός να τους υποχρεώσεις να εμβολιασουν το παιδί τους; Όχι βέβαια, όπως δεν είναι φασισμός να ρίχνεις πρόστιμο και φυλάκιση σε όποιον παραβιάζει τα κόκκινα φανάρια.

Δεύτερος μύθος. Χρειάζεται μόνο ενημέρωση διότι ο κόσμος δήθεν δεν είναι ενημερωμένος και όχι νόμος. Εδώ θα χρησιμοποιήσω ένα απλό γνωστό παράδειγμα.

Αυτό του καπνίσματος. Ξέρει όλος ο κόσμος ότι το κάπνισμα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στο Δυτικό κόσμο ναι ή όχι;. Φυσικά. Μέχρι και φωτογραφίες με νεκρούς και καρκίνους έχουμε βάλει στα πακέτα. Τι κάνουμε γι αυτό;

Συνεχίζουμε να καπνίζουμε και μάλιστα παρά την παρουσία νόμου και μάλιστα, μέσα στα πρόσωπο του άλλου. Άρα λοιπόν η ενημέρωση δεν φτάνει και χρειάζεται νόμος ο οποίος πρέπει φυσικά να εφαρμόζεται πλήρως.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις ιδεοληπτικες δοξασίες και ας επικεντρωθουμε στο πως θα κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά μας.
-------------------------------------
Αντώνιος Δαρζέντας
-------------------------------------