Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Σε χωριό της ορεινής Ηλείας: Μάχη για τη ζωή του δίνει 8χρονο κοριτσάκι μετά από δάγκωμα φιδιού

Μάχη για τη ζωή του, στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίου) δίνει ένα 8χρονο κοριτσάκι από χωριό της ορεινής Ηλείας που δαγκώθηκε από φίδι. Το παιδί, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο του Πύργου και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς διακομίσθηκε στο Ρίο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το κοριτσάκι – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – βρισκόταν με τα μεγαλύτερα αδέλφια του σε αγροτική περιοχή, μακριά από το χωριό. Τα παιδιά έπαιζαν ανέμελα, όταν το άτυχο κοριτσάκι, χωρίς να αντιληφθεί το φίδι, δέχθηκε παραπάνω από ένα τσίμπημα στο πόδι του. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, πρόκειται για οχιά, το πιο γνωστό δηλητηριώδες φίδι που εντοπίζεται στην Ελλάδα.

Χάθηκε χρόνος λόγω…απόστασης

Το παιδάκι – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – αισθάνθηκε έντονη δυσφορία αλλά για αρκετή ώρα έμεινε αβοήθητο. Μέχρι να ενημερωθούν οι γονείς και να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο του Πύργου, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το μικρό ορεινό χωριό, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η κινητοποίηση των γιατρών ήταν άμεση, αφού όταν παρέλαβαν το παιδί, δεν είχε τις αισθήσεις του και η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Το δηλητήριο που «άφησε» το φίδι στο σώμα του άτυχου κοριτσιού είχε αρχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις ζωτικές λειτουργίες του. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, το παιδάκι διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) όπου και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική ΜΕΘ, με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη» να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του.

Δίπλα στο άτυχο κοριτσάκι βρίσκεται η οικογένειά του, και όλοι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, προσεύχονται, να καταφέρει να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να βγει νικήτρια.
-----------------------------
Πηγή:  patrisnews.com
-----------------------------