Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ "ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ"

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα πριν λίγο από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνίων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ΛΑΝΕ υπέβαλε αίτημα παράτασης της ετήσιας ακινησίας του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ μέχρι την Παρασκευή 9/6, οπότε αναμένεται κατά το Υ.Ε.Ν. να επανέλθει στα εγκεκριμμένα του δρομολόγια. 


Το αίτημα παράτασης είναι νόμιμο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επισκευές στο πλοίο, που καθυστέρησαν εξαιτίας των απεργιών των σωματείων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. 

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνεται και πιέζει καθημερινά προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλίσει την πλήρη τήρηση της σύμβασης της ΛΑΝΕ με το ΥΕΝ., ενώ επισημαίνεται ότι στην παρούσα φάση η ΛΑΝΕ δεν έχει παραβεί τη σύμβασή της καθώς η ετήσια ακινησία είναι νόμιμη, σε αντίθεση με το 2013 οπότε η κατάσταση και οι τοπικές αντιδράσεις ήταν εντελώς διαφορετικές (το 2013 είχε ζητήσει πρόωρη διάλυση της σύμβασης και αποχώρηση από τη γραμμή, κάτι που αποφεύχθηκε χάρη στις δυναμικές κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας). 

Αναμένουμε από τη ΛΑΝΕ άμεση επίσημη ενημέρωση του επιβατικού κοινού καθώς και άμεσο άνοιγμα των πλάνων κρατήσεων από τις 9/6 και μέχρι τη λήξη της σύμβασής της (31/10).
------------------------------------------------ 
Στράτος Χαρχαλάκης
------------------------------------------------