Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Aδελφοποίηση των Κυθηραϊκών Μονοπατιών με Μονοπάτια του Καναδά

Στις  13 Μαΐου στο Τορόντο του Καναδά έγινε η αδελφοποίηση των Κυθηραϊκών  Μονοπατιών “Kythera Hiking” (www.kytherahiking.com) με το Bruce Trail (http://brucetrail.org/), που το διαχειρίζεται ον μεγαλύτερος σύλλογος περιπατητών του  Καναδά Bruce Trail Concervancy.


Το Bruce Trail Concervancy, αριθμεί 10,000 μέλη και το συνολικό μήκος των μονοπατιών που διαθέτει  είναι 900 χιλιόμετρα.

Η αδελφοποίηση  μονοπατιών είναι κάτι αντίστοιχο με την αδελφοποίηση πόλεων. Οι περιπατητικοί οργανισμοί αδελφοποιούνται  με στόχο τη στενότερη διεθνή συνεργασία, αμφίπλευρη δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον σημαντικό ρόλο των μονοπατιών στη προστασία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Σημαντική  συμβολή στην αδελφοποίηση είχε η οργάνωση Paths of Greece (www.pathsofgreece.gr) η οποία δραστηριοποιείται στην ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τα μονοπάτια της. Η αδελφοποίηση έγινε στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος “Friendship Trails” του World Trails Network.

Στην εκδήλωση πήρε μέρος και ο Γ.Π. Κασιμάτης , μέλος του ΔΣ του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης, ο οποίος και μετέφερε χαιρετισμό του  Δημάρχου Κου Ευστράτιου Χαρχαλάκη.
-----------------------------------
Πηγή:  tornosnews.gr
-----------------------------------