Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ιβάν Σαββίδης: Έτοιμοι να βάλουμε 25 εκατ. ευρώ στο Μega

Έτοιμη να συνεισφέρει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της "Τηλέτυπος ΑΕ", ιδιοκτήτριας του Mega, με προτεραιότητα στην εξόφληση των οφειλόμενων στους εργαζομένους, εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Dimera Media Investments Ltd, με επιστολή της προς την Alpha Bank, συντονίστρια του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της εταιρείας.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Dimera Media Investments Ltd, που πρόσφατα απέκτησε το 19,63% της εταιρείας, φέρεται να επισημαίνει στην επιστολή της ότι από το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, που δεσμεύεται να εισφέρει, τα 8 εκατ. θα αχθούν για εξόφληση των οφειλόμενων προς τους εργαζομένους, ενώ τουλάχιστον 10 εκατ. θα διατεθούν προς κάλυψη ισόποσων οφειλών της "Τηλέτυπος ΑΕ" προς τις τράπεζες.

Η εταιρεία του ομίλου Σαββίδη εμφανίζεται ακόμη να διευκρινίζει ότι προτίθεται να εισφέρει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ ώς το ποσοστό που της αναλογεί για την κάλυψη της δική της συμμετοχής στη μελλοντική αύξηση κεφαλαίου της "Τηλέτυπος ΑΕ", προς όφελος των εργαζoμένων της, προς εξομάλυνση των σχέσεών της με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, προς επίτευξη των σκοπών της και προς διαρκή στήριξη της επένδυσής της σε αυτήν.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ως μέτοχος η Dimera έχει επίγνωση ότι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της εταιρείας έναντι των εργαζομένων της, καθώς και το ύψος των υφιστάμενων δανειακών της υποχρεώσεων, θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της και την ικανότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της, για αυτό και η εταιρεία δεσμεύεται από τώρα ότι θα υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβουν - ή θα απαιτήσουν κι ώς μέτρο αναδιάρθρωσης - οι τράπεζες.­
--------------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
--------------------------