Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Την προσεχή Δευτέρα 29/5 θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του χαντακιού στην παραλιακή οδό της Αγίας Πελαγίας (έργο νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού). Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην σταθμεύουν οχήματα στην περιοχή παρέμβασης από το πρωί της Δευτέρας στις 08:00 και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών (αυθημερόν).

Μέσα στη γενικότερη δυσχέρεια και τη γραφειοκρατία που βιώνουν οι μικροί Δήμοι, ο Δήμος μας ολοκληρώνει το έργο της εγκατάστασης δικτύου δημοτικού φωτισμού στην παραλία της Αγίας Πελαγίας, ένα έργο απαραίτητο που αποτελούσε πολυετές αίτημα κατοίκων και επισκεπτών.

Με δαπάνες του Δήμου έγινε το δίκτυο, ενώ αποκαταστάθηκε και το χαντάκι, με αρκετή καθυστέρηση καθώς η αποκατάσταση δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη του έργου και έτσι έγινε εκ νέου ανάθεση.

Παράλληλα με απόφαση του Δημάρχου παραγγέλθηκαν τα φωτιστικά σώματα που θα τοποθετηθούν στην Αγ. Πελαγία, για τα οποία έγινε πολύμηνη έρευνα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Ζαντιώτη, ώστε να πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων όπως η στεγανότητα λόγω της εγγύτητας με τη θάλασσα αλλά και η αρχιτεκτονική τους εμφάνιση.

Τα νέα φωτιστικά είναι τύπου LED και εντάσσονται στην υποχρέωση πλέον όλων των Δήμων να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας με τη χρήση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Οι διαρκείς αλλαγές στη νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις (3 φορές τους τελευταίους μήνες), η έλλειψη προσωπικού και οι απαράδεκτα μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (που πολλές φορές υπερβαίνουν και τους 2 μήνες!), αποτελούν παράγοντες που οδηγούν σε καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων όπως το συγκεκριμένο έργο.

Ωστόσο, η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για σύγχρονο παραλιακό φωτισμό στην Αγ. Πελαγία γίνεται πράξη, ενώ ήδη ζητήθηκε η εκπόνηση της μελέτης και για τη Β΄ Φάση του έργου προς την παραλία του Νέου Κόσμου που θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2018.

Είναι ένα έργο που οφείλαμε (και έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια) στον οικισμό που δέχεται τη μεγαλύτερη τουριστική επιβάρυνση και κίνηση και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου μας.
-------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων
-------------------------------