Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΠΕΤΣΩΝ

Μετά από  ενέργειες και καθοριστικές παρεμβάσεις της βουλευτού Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργίας Γεννιά και ύστερα από περίπου επτά ετών προσπάθειες του Δήμου Σπετσών, το νησί του Αργοσαρωνικού αποκτά πλέον και επί της ουσίας, πολυδύναμο Ιατρείο.

Αύριο, Πέμπτη 1/6/2017, ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής, τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για την παραχώρηση του πολυδύναμου ιατρείου στο δήμο Σπετσών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισής του, για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και να καλύψει  τις ανάγκες των κατοίκων των Σπετσών, ώστε να μην εξαρτάται η υγεία τους από τις καιρικές συνθήκες.

Η τροπολογία εγκρίθηκε από την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από την καθοριστική παρέμβαση – συνάντηση που είχε η κ. Γεννιά με την υπουργό Οικονομικών, Κατερίνα  Παπανάτσιου, στις 4 Απριλίου.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη της κ. Γεννιά στις Σπέτσες -  στις 3 Φεβρουαρίου –  όπου ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις προσπάθειες  που κατέβαλε ο δήμος Σπετσών για το πολυδύναμο Ιατρείο.

Το πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού ανήκε στο υπουργείο Υγείας, το οποίο, λόγω έλλειψης κονδυλίων, δεν είχε τη δυνατότητα αναβάθμισής του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα,  να μην επισκευάζεται και να «καταρρέει», χωρίς να μπορεί να εξυπηρετεί τις πολύ σημαντικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Όμως, με την εν λόγω τροπολογία περνά στα χέρια της Περιφέρειας και του Δήμου Σπετσών, ο οποίος μέσα από τον προϋπολογισμό του, αναλαμβάνει την ανακαίνισή του.

«Επιτέλους, καρποφόρησαν οι προσπάθειες και ο δήμος  Σπετσών αποκτά πολυδύναμο Ιατρείο και στην πράξη», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι  «πέτυχαν οι στόχοι για οριστική και  πλήρη λειτουργία του Ιατρείου των Σπετσών και  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας την κατοίκων του νησιού».