Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Οι μισθοί των κληρικών στο μεσοπρόθεσμο

Η νέα μισθολογική κλίμακα των διαφορετικών βαθμίδων του κλήρου, όπως αυτή ορίζεται νέο σχέδιο νόμου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μέσω του σχεδίου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», ορίζονται οι εξής κλίμακες:


Βασικός Μισθός

α. Αρχιεπίσκοπος: 2.600 ευρώ.
β. Μητροπολίτης και Τιτουλάριος Μητροπολίτης: 2.210 ευρώ.
γ. Τιτουλάριος Επίσκοπος και Βοηθός Επίσκοπος: 1.820 ευρώ.
Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών
α. Για κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε 75 ευρώ.
β. Για κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος ετήσιας, τουλάχιστον, φοίτησης σε 45 ευρώ.

Αποζημίωση εξόδων παράστασης

α. Αρχιεπίσκοπος: 100 ευρώ.
β. Εν ενεργεία Μητροπολίτης: 50 ευρώ.

Διευκρινίζεται, πως οι ιερείς δεν λαμβάνουν καμία άλλη παροχή, ενώ το επίδομα που λαμβάνουν, παρέχεται με βάση τίτλους που έχουν χορηγηθεί με ξεχωριστές σπουδές, μετά τη λήψη του πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση τίτλων αλλοδαπών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το επίδομα προκύπτει μετά από αναγνώριση της ισοτιμίας των τίτλων σπουδών, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Οι ιερείς λαμβάνουν το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών λαμβάνουν το επίδομα, μόνο αν ο τίτλος των σπουδών αυτών είναι συναφής με το αντικείμενο του επαγγέλματος που ασκούν.
-----------------------
Πηγή:  cnn.gr
-----------------------