Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Κοριτσάκι στη Ρόδο έπεσε «θύμα» της «Μπλε Φάλαινας» Ζήτησε τη βοήθεια του πρώην επικεφαλής της Δίωξης ­Ηλεκτρονικού ­Εγκλήματος ­προχθές στη Ρόδο

Περιστατικό με το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλέ Φάλαινας» που έχει προκαλέσει ακόμα και το θάνατο νέων, εντοπίστηκε στο νησί μας!

Το περιστατικό αποκάλυψε ο επί χρόνια επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μαν. Σφακιανάκης, ο οποίος βρέθηκε προχθές ως ομιλητής σε ημερίδα που έγινε στο Ροδίνι!
Το γεγονός εντείνει τις ανησυχίες που υπάρχουν τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τις συνέπειές του.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν την Τρίτη ο επί χρόνια επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, για να μιλήσει για το Ινστιτούτο του, τα σχέδιά του, αλλά και τους κινδύνους του διαδικτύου για τα παιδιά, με αφορμή το φονικό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που έχει ανησυχήσει εκατομμύρια γονείς.

Το νοσηρό παιχνίδι "Μπλε Φάλαινα" που οδήγησε πολλά παιδιά στην αυτοκτονία και σε τραυματισμούς και έχει αρχίσει να παίρνει μορφή επιδημίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας τους. Ο κύριος Σφακιανάκης, αφού έδωσε εξηγήσεις για το τι ακριβώς είναι, εξομολογήθηκε μια εμπειρία με ένα παιδάκι από τη Ρόδο, που άφησε την Ελένη με το στόμα ανοιχτό.

«Ένα κοριτσάκι με ρώτησε, πως να βγάλει από τον υπολογιστή της το παιχνίδι “μπλε φάλαινα”,  με το οποίο έπαιζε μέχρι τώρα! Όπως μου είπε η μικρή, “το παιχνίδι μου βάζει δύσκολα τεχνάσματα να κάνω και θέλω να το βγάλω από τον υπολογιστή μου. Θέλω να το βγάλω και δεν φεύγει”. Αρχίζει να γίνεται κάτι άσχημο σε κάποια σπίτια», είπε αρχικά, καλώντας τους γονείς να... κάτσουν και να μιλήσουν με τα παιδιά τους και αν γίνεται να προχωρήσουν σε επανεγκατάσταση, βγάζοντας αυτά τα παιχνίδια από τους υπολογιστές των παιδιών.

«Θωρακίστε τα παιδιά σας με αγάπη! Είναι βασανιστήριο δεν είναι παιχνίδι»,  τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι ΔΕΝ υπάρχουν προγράμματα, με τα οποία οι γονείς να μπορούν να παρακολουθούν 24 ώρες το 24ώρο τα παιδιά τους.

«Κανένα πρόγραμμα δεν υπάρχει για να παρακολουθούν οι γονείς το παιδί τους! Πρέπει να πάρουν αγκαλιά το παιδί τους, να έρθουν σε ψυχική συνένωση με αυτό. Το καλύτερο φάρμακο και γιατρικό είναι η αγάπη και η αγκαλιά των γονιών. Όσο ήμουν στη Δίωξη έβλεπα συχνά, ότι αλλού ήταν οι γονείς και αλλού τα παιδιά, ήταν σαν συγκάτοικοι! Τα παιδιά μας δεν είναι κακοποιοί για να τα παρακολουθούμε», τόνισε ο κύριος Σφακιανάκης.

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την «Μπλε Φάλαινα»
Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν δημοσιεύματα για το εισαγόμενο στη χώρα μας παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» που ωθεί τα ανήλικα θύματά του, να αφαιρέσουν και την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Δημητρίου με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Επίσης παρήγγειλε στους συναδέλφους της η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του φαινομένου της «Μπλε Φάλαινας» που μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και το θάνατο.

Πάντως, όπου έχουν καταγγελθεί περιστατικά εμφάνισης της «Μπλε Φάλαινας», οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με την συνδρομή και τη συμμετοχή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και θα σχηματιστούν οι σχετικές δικογραφίες.
--------------------------
Πηγή : .rodiaki.gr
--------------------------