Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 23/5/2017 - Συνάντηση με τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Λογοθετιανίκων

Συνάντηση με τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Λογοθετιανίκων είχε το βράδυ της Τρίτης 23 Μαίου ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι κ. Κομηνός και κ. Ζαντιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρουλίδου, το μέλος της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Μυλωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Φαρδούλης και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.


Έγινε αναλυτική συζήτηση για όλα τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας και ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του απάντησαν σε ερωτήματα δημοτών για πολλά θέματα. Τονίστηκε η τεράστια έλλειψη προσωπικού του Δήμου αλλά και τα διαρκή προβλήματα στις δημοπρασίες έργων, που δυστυχώς επιδεινώνονται αντί να επιλύονται. Καταγράφηκαν ζητήματα που θα επιλυθούν άμεσα, κυρίως στην καθημερινότητα και την ανάγκη καθαρισμού αγροτικών δρόμων και μονοπατιών, ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να ενισχύσει τον εθελοντισμό, που είναι απαραίτητος λόγω έλλειψης προσωπικού.



Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει το Δήμο στη σύναψη εργολαβιών με ιδιώτες για την αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, τη συντήρηση αγροτικής οδοποιίας και τις βλάβες της ύδρευσης, που αποδίδουν τα μέγιστα καθώς τα ζητήματα αυτά οργανώνονται και επιλύονται πολύ καλύτερα από ότι στο παρελθόν, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, που όπως δήλωσε αφορά κάθε τσιριγώτικο σπίτι καθώς η νόμιμη και ασφαλής διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης ενός τόπου.


-----------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-----------------------------------