Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2017

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           24/05/2017

Ποσειδώνια 2017 - Θαλάσσιο Τουριστικό Φόρουμ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Θαλάσσιο Τουριστικό Φόρουμ  Ποσειδωνία 2017. Ο θαλάσσιος τουρισμός και ιδιαίτερα η κρουαζιέρα είναι βασικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της χώρας, που όλοι τόσο πολύ θέλουμε και επιδιώκουμε. Για να έχουμε επιτυχία στο εγχείρημα αυτό, απαιτείται συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων
.


Η γεωστρατηγική θέση της χώρας, η ομορφιά, η πολιτιστική κληρονομιά, οι πεντακάθαρες θάλασσες αλλά πάνω απ’ όλα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ που παρέχει η χώρα μας, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου μειώνονται οι προορισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο, εμείς πρέπει να φροντίσουμε να αυξήσουμε τους Ελληνικούς προορισμούς για να καλύψουμε το κενό που επιζητούν οι εταιρείες κρουαζιέρας.

Η Περιφέρεια Αττικής, την οποία εκπροσώπησε στο Φόρουμ ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, και η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, το Λαύριο, αλλά και τα νησιά μας που ζουν από τον τουρισμό,  έχει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών έτσι ώστε να αξιοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό τουριστικό προϊόν κατά τον καλύτερο τρόπο.

Το Home Porting, το οποίο είναι βασικός παράγοντας της κρουαζιέρας, πρέπει να αναπτυχθεί για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και αυτή την δυνατότητα.
Αυτό σημαίνει την επέκταση της παραμονής των επιβατών της κρουαζιέρας στα λιμάνια της χώρας.

Τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής είναι προσανατολισμένα στην υποδοχή κυρίως μικρών κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής.

Για τον λόγο αυτό έχουμε προγραμματίσει την τοποθέτηση ναυδέτων στο Καψάλι Κυθήρων και στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας, αλλά και την αναβάθμιση των υποδομών, όπως :

1)Το λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου (πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα)
2)Το λιμάνι του Πόρου (πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 6 Ιουνίου 2017)
3)Το λιμάνι της Ύδρας
4)Τα λιμάνια της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας στην Αίγινα κλπ.