Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Νεώτερα για τους μετανάστες στα Αντικύθηρα

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τον Πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Αντικυθήρων κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη, στην περιοχή νότια των Αντικυθήρων βρίσκεται έτερο ιστιοφόρο πλοίο που έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου και στο οποίο έχει σπεύσει το σκάφος της ακτοφυλακής της Νεάπολης.

Το πρώτο σκάφος, με τουρική σημαία, τελικά που μετέφερε τους 50~60 μετανάστες {το πλείστον πακιστανικής καταγωγής συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού} είχε αράξει και είχε ρίξει άγκυρα στην νότια απόκρημνη περιοχή των Αντικυθήρων λόγω βλάβης και πιθανής εισροής υδάτων.


Αρκετοί από τους μετανάστες έπεσαν στην θάλασσα και βρήκαν στις απόκρημνες ακτές ενώ στο σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει ανταποκρίθηκε το αλιευτικό του Κώστα Κελεπούρη και πλησιάζοντας το κινδυνεύον σκάφος έκοψε την αλυσίδα του "σίδερου" {άγκυρας}που είχε ποντίσει, και βοήθησε στην περισυλλογή των ναυαγών.

Ταυτόχρονα έφθασαν στην περιοχή ένα μεγάλο σκάφος της ακτοφυλακής από το λιμεναρχείο Χανίων και το σκάφος της ακτοφυλακής από την Νεάπολη {το οποίο αργότερα αναχώρησε για έτερο σήμα κινδύνου όπως αναφέρουμε στην αρχή του ρεπορτάζ}.




Το τούρκικο σκάφος "Καπετάν Νικόλας" προσδέθηκε και ρυμουλκήθηκε στον λιμάνι του Ποταμού Αντικυθήρων από το μεγάλο σκάφος της Ακτοφυλακής.


Οι παραληφθέντες με το σκάφος  μετεφέρθησαν στον Ποταμό Αντικυθήρων όπου και αποβιβάστηκαν, μεταξύ τους και ένα μικρό παιδί.

Ακόμη παραμένει ασαφές εάν υπάρχουν ακόμη μη διασωθέντες παραμένοντες στις απόκρημνες ακτές, καθώς και εάν στους μη επιβιβασθέντες βρίσκονται και οι Τούρκοι διακινητές.

Επί τόπου παραμένει το σκάφος και οι άνδρες της ακτοφυλακής από το λιμεναρχείο Χανίων.

Η όλη επιχείρηση όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη δημοσίευση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα σας ενημερώσουμε σύντομα και πάλι.





---------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ανδρέας Χαρχαλάκης
---------------------------------------------------------------------------------