Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Έντονη αντίδραση της Γεωργίας Γεννιά για τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα

Με τον πιο έντονο τρόπο η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, καταδίκασε τα επεισόδια του Σαββάτου (6/5) στο Βόλο, που εξελίχθηκαν εντός και εκτός του Πανθεσσαλικού, ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ , κατά τη διάρκεια του αγώνα για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. 


«Τέτοιες βίαιες ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το αθλητικό πνεύμα και την κουλτούρα των πραγματικών φιλάθλων», είπε η κ. Γεννιά και πρόσθεσε: «Παρόμοιες συμπεριφορές είναι έκφραση εγκληματικής συμπεριφοράς και αποτελούν απειλή για τον αθλητισμό και τους φιλάθλους.

Διώχνουν από τα γήπεδα όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν αθλητικούς αγώνες με τις οικογένειες τους, αποστερούν από τις ομάδες οικονομικά έσοδα,  την ικανοποίηση του ευ αγωνίζεσθαι και την υιοθέτηση του αλληλοσεβασμού.Προς αυτή την κατεύθυνση ας βοηθήσουν οι Πρόεδροι των ΠΑΕ,που ζητούν την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου,διαλύοντας τους στρατούς των Hooligans».

Τόνισε ότι παρόμοιες απεχθείς ενέργειες αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και την κοινωνία και κατέληξε επισημαίνοντας ότι:

 «Οι ηγεσίες των ομάδων πρέπει να προβληματιστούν και όχι να ακολουθούν την τακτική της σιωπής καθώς καμία ομάδα από τις δυο δεν βγήκε επίσημα να καταδικάσει τα χθεσινά γεγονότα».
-----------------------------------------------
Για το Γραφείο Τύπου
Χαρά Λεμονή  
----------------------------------------------