Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 30/4/2017 - Έργα ύδρευσης Αντικυθήρων

Αποδεικνύοντας το διαρκές ενδιαφέρον του για το νησί των Αντικυθήρων και τους μονίμους ηρωικούς κατοίκους του, ο Δήμος ολοκλήρωσε σημαντικά έργα συντήρησης και ανακαίνισης των δημοτικών δεξαμενών ύδρευσης στο νησί. Συγκεκριμένα έγιναν ανακαίνιση, συντήρηση, καθαρισμός, υδροβολή, βάψιμο και γενικές επισκευαστικές εργασίες στις δεξαμενές ύδρευσης του νησιού (5 δεξαμενές και 1 υδραγωγείο), ενώ συντηρήθηκε μετά από πολλά χρόνια η ομβροδεξαμενή στη θέση "Κόκκινος Λάκκος" που εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους της περιοχής. 

  
Τα έργα κόστισαν συνολικά 18.480€ έναντι αρχικού προϋπολογισμού μελέτης 22.000€ και ανάδοχος ήταν η Κυράνη Πρωτοψάλτη (Μηχανικός Τεχνολόγος - ΕΔΕ), μετά από δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών. 
Το νησί των Αντικυθήρων διαθέτει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο δίκτυο ύδρευσης με σωληνώσεις διπλών κατευθύνσεων που οφείλεται στην εξαιρετικά δραστήρια Κοινότητα του νησιού που εκτέλεσε πολύ σημαντικά έργα τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας ίδιους πόρους αλλά και πόρους από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ του Υπουργείου Εσωτερικών. 

 Η Δημοτική Αρχή συντηρεί και διατηρεί το δίκτυο σε άψογη λειτουργική κατάσταση, ενώ πρόσφατα ενέταξε τα Αντικύθηρα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Global Water Partnership (μαζί με τα Κύθηρα), από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μια μεγάλη μεταλλική δεξαμενή πόσιμου ύδατος 150 κυβικών στη θέση "Μύλοι" που θα αποσυμφορήσει τους κεντρικούς οικισμούς του νησιού.

Τέλος, μέσα από το πρόγραμμα πυρασφάλειας του Δήμου, θα τοποθετηθούν στα Αντικύθηρα 3 νέοι πυροσβεστικοί κρουνοί καθώς και συμβατά με την Π.Υ. υδροστόμια σε όλες τις δεξαμενές του νησιού. Με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων αυτών ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ανδρέας Χαρχαλάκης δήλωσε τα εξής: 

"Είμαι ευτυχής που η συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων με τη Δημοτική Αρχή είναι εξαιρετικού επιπέδου, κάτι που αποδεικνύεται από τη διαρκή μέριμνα του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των υπηρεσιών του Δήμου για το νησί μας. 

Οι υποδομές αναβαθμίζονται και συντηρούνται και νέα μεγάλα έργα προγραμματίζονται όπως η ασφαλτόστρωση του λιμανιού που θα ολοκληρωθεί περίπου σε 1 μήνα, η επισκευή του δρόμου της Καμαρέλας που δημοπρατείται σε λίγες μέρες και φυσικά το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αντικυθήρων που ξεκινάει άμεσα. Παράλληλα αναμένουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση για την τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου του Ποταμού μήκους 1 χιλιομέτρου που έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 285.000€. 

Ζητούμενο πλέον για το νησί είναι η διασφάλιση της σημερινής εξαιρετικής ακτοπλοϊκής μας εξυπηρέτησης που επιτεύχθηκε κυρίως χάρη στις διαρκείς προσπάθειες του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά και οπωσδήποτε η πληθυσμιακή τόνωση των Αντικυθήρων που έχουν τις υποδομές και τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν νέες οικογένειες και κατοίκους"


-------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------------