Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΡΗΤΗ 2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Κυθήρων στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν στα Κύθηρα γεμάτοι νέες γνώσεις, όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις.

Σύμφωνα με τα δύο προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούνται  κατά το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017, οι μαθητές μελετούν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της  χλωρίδας της Κρήτης και των Κυθήρων. 


Στην Κρήτη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αρκετά είδη ενδημικών φυτών, να συγκρίνουν τη χλωριδική βιοποικιλότητα των δύο νησιών και να πραγματοποιήσουν ποικίλες δραστηριότητες σχετικά. 

Το πρόγραμμα της εκδρομής εκτελέστηκε με απόλυτη ακρίβεια, οι μαθητές ήταν υπάκουοι και πειθαρχημένοι και το σχολείο μας πήρε πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε.

Η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Κυθήρων ευχαριστεί θερμά:

Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και το Σύλλογο των Καθητητών του Γυμνασίου για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη σε όλες τις δραστηριότητες.

Τον πρώην υπουργό και βουλευτή Α’Πειραιά κ.Θοδωρή Δρίτσα, στελέχη της εταιρείας  ΛΑΝΕ και την κ. Μαρία Λουράντου για τις ενέργειές τους ώστε τα δρομολόγια του πλοίου Βιντσέντζος Κορνάρος να εξυπηρετήσουν το πρόγραμμα της εκδρομής. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου για τη φιλοξενία τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και την κ. Χρυσούλα Πρωτοψάλτη για την ευγενική τους χορηγία που έκανε δυνατή την πραγματοποίηση της εκδρομής μας.
-------------------------------------
Πηγή: Γυμνάσιο Κυθήρων
-------------------------------------