Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Το μεγάλο ψέμμα για τις καταθέσεις

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 οι εγχώριες τραπεζικές καταθέσεις εκτιμάται ότι μειώθηκαν περίπου 3 δις €. Δηλαδή, το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στις εγχώριες τράπεζες από 131,3 δις € τον Δεκέμβριο του 2016, εκτιμάται ότι ελαττώθηκε στα 128,2 δις € το Φεβρουάριο του 2017.


Αυτά με διαφορετικά ίσως λόγια μας λένε όλα τα οικονομικά φύλλα της ενημέρωσης και τα περισσότερα ημερήσια ενημρωτικά φύλλα των εφημερίδων. Έτσι ξςρά χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς κάποιο ρεπορτάζ η δικαιολογία για το ποιοί και από ποιούς λογαριασμούς έχει γίνει όλη αυτή η αφαίμαξη των τραπεζών.

Φυσικά το γεγονός το παρέλαβαν όλα τα κανάλια της ντροπής και διάφοροι δήθεν ειδικοί προσπαθούσαν να δυναμώσουν την φωτιά ρίχνοντας βενζίνη για το σβήσιμο της. Ειδικά τα περιφερόμενα ανδρείκελα της αντιπολιτευτικής μερίδας μάγκωσαν την πληροφορία και ξεκίνησαν και ένα ατέλειωτο λιβάνισμα με ειρωνικά και επικριτικά σχόλια, προκειμένου να αποδείξουν ότι ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ και πάλι και απλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε νταβατζή και να προτιμήσουμε τον Κυριάκο....

Κανένα μέσο και κανένας όμως δεν μας είπε τι ακριβώς συνέβη αλλά και τι προηγήθηκε αυτού του γεγονότος.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά:

1) Κατά διαστήματα η συνεταίρος μας Γερμανία παρουσιάζει στην χρηματηστηριακή αγορά κάποια "όμορφα στολισμένα καλαθάκια" με δελεαστικά γερμανικά κρατικά ομόλογα.

2) Για την αγορά αυτών των ομολόγων ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ τα capital controls που ισχύουν για τις καταθέσεις των απλών ελλήνων πολιτών. Έτσι λοιπόν κάποιος μεγαλοκαταθέτης ανταλλάσει μέσω του υπολογιστή του όσες χιλιάδες η εκατοντάδες ευρώ επιθυμεί με τα αντίστοιχα ομόλογα αφαιρώντας από τις καταθέσεις του το αντίστοιχο ποσό. Έτσι απλά ενισχύει το εύρωστο οικονομικό τοπίο της ήδη υπερεύρωστης Γερμανίας αφαιρώντας από το ετοιμόροπο ελληνικό τοπίο μερικά ακόμη δισεκατομμύρια. Όπότε σε λίγο θα κληθούν και πάλι οι απλοί καταθέτες και ο υπόλοιπος ελληνικός πληθυσμός που έχει τόσο υποφέρει να ξαναστηρίξει αγόγγυστα και πάλι τις ελληνικές τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα θα δυναμώνει ακόμη περισσότερο η οικονομία της συνεταίρου Γερμανίας αλλά συγχρόνως και οι ομοεθνείς μας μεγαλοκαταθέτες θα αυξάνουν σημαντικά το θησαυροφυλάκιο τους.

3) Αυτά φυσικά δεν μας τα είπε ο κ. Στουρνάρας αλλά ούτε και κανένας άλλος έλληνας τραπεζίτης την στιγμή που οι μοναδικοί ευνοούμενοι είναι οι τράπεζες, η γερμανική οικονομία αλλά και οι δικοί μας ομοεθνείς.

Τι είναι όμως εκείνο που είχε προηγηθεί και συνήθως προηγείται τέτοιων σημαντικών χρηματικών κινήσεων ;;;;

Μα φυσικά προηγούνται τα "ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ" δημοσιεύματα των ευρωπαϊκών αλλά και πολλών ελληνικών εφημερίδων καθώς και η αντίστοιχη προβολή από τα ΜΜΕ, σχeτικά με Grexit, κινδύνους λόγω καθυστέρησης της αξιολόγησης, τουρκικές προκλήσεις, κίνδυνος πολέμου, και πολλά άλλα "ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ" fakenews.....

Το χειρότερο είναι ότι επειδή τα ίδια νέα ευνοούν τις υποσχετικές κάποιων πολιτικών, διαδίδονται με ταχύτατο ρυθμό ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα όπου οι ηλίθιοι αφελείς τα αναμασούν και τα αναπαράγουν νομίζοντας ότι έτσι επιτελούν εθνικό καθήκον.

Για αυτό λοιπόν ας μας πεί, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ο κ. Στουρνάρας πως ακριβώς μειώθηκαν οι καταθέσεις την στιγμή που υπάρχουν capital controls για τον άνεργπ, τον φτωχό συνταξιούχο, τον απελπισμένο μικρομεσαίο, τον ιδιωτικό υπάλληλο που παίρνει έναντι, και όλους όσους σηκώνουν τον σταυρό του μαρτυρίου σε αυτή την χώρα.

Και ας μας πουν και οι τραπεζίτες την αλήθεια πριν μας ζητήσουν πάλι έστω και ένα ευρώ για την "ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ"......

Τους έχουμε πληρώσει πανάκριβα, έχουμε ξωφλήσει καθένας μας το χρέος πολλές φορές, ας σταματήσουν λοιπόν οι αντιπρόσωποι του Ιωάννη του αδελφού του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου να ρουφάνε το αίμα του λαού και ας χρησιμοποιήσουν και λίγο γαλάζιο γιατί άλλο το κόκκινο και άλλο το γαλάζιο.....

Και ο Αλέξης με τον Κυριάκο να κόψουν τις μαλακίες γιατί εδώ δεν είναι πια η κωμωδία με τον Σταθη Ψάλτη που έλεγε "Κούλα μεγάλο κολόπαιδο ο Κυριάκος"..... Εδώ είναι πια πραγματικότητα και από ότι φαίνεται και οι δύο προαναφερθέντες πετάνε στο δικό του σύννεφο ο καθένας......
----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------