Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρου στα Κύθηρα

Σήμερα επισκέφθηκε το Δήμο μας ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Του παρείχα πλήρη ενημέρωση για όλα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και είτε εκτελούνται είτε βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης και υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων. Ζήτησα την παρέμβασή του ώστε να λυθούν αδειοδοτικά ζητήματα για ορισμένα εξ αυτών, ενώ συζητήσαμε και άλλα τρέχονται ζητήματα.

Ο κ. Χατζηπέρος εξήρε τη σημαντική συνδρομή του Δήμου μας, που αξιοποιώντας το ελάχιστο προσωπικό του αλλά και συνεργαζόμενος με μια αξιόπιστη ομάδα εξωτερικών συνεργατών και συμβούλων, ωριμάζει και αδειοδοτεί τα μεγάλα έργα που έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Ήδη ετοιμάζονται οι προγραμματικές συμβάσεις για το νέο γήπεδο στο Μανιτοχώρι (600.000€) και για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας (3.100.000€), ενώ προχωρούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των μελετών και φακέλων για το δρόμο Μόρμορη (500.000€), τον περιφερειακό δρόμο Ποταμού Αντικυθήρων (285.000€), το νέο Παιδικό Σταθμό στα Λογοθετιάνικα (300.000€) και τη συντήρηση δημοτικής οδοποιίας Κυθήρων (2.000.000€).

Παράλληλα, η Περιφέρεια ετοιμάζει τη δημοπράτηση του έργου του Γεφυριού στο Μάκρωνα (1.800.000€), ενώ μέσα στο 2017 θα έχουν ξεκινήσει οι μελέτες για τον ΒΙΟΚΑ της Αγίας Πελαγίας (30.000€) καθώς και οι λιμενικές μελέτες Καψαλίου και Πλατείας Άμμου και τοποθέτησης Ναύδετου στο Καψάλι.

Στη συνάντηση τονίστηκε η δυσχέρεια της διενέργειας δημοπρασιών στα Κύθηρα λόγω του νόμου 4412 και ο Δήμαρχος ζήτηση ισχυρότερη πίεση της Περιφέρειας προς την Κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε ο νόμος αυτός στους μικρούς Δήμους.
---------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
---------------------------------