Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗΣ

Όπως κάθε χρόνο,  στις 24 Μαρτίου, παραμονή της Εθνικής μας παλιγεναισίας τις 25ης Μαρτίου 1821, τελέστηκε η καθιερωμένη  επιμνημόσυνη δέηση, υπό  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ.Σεραφείμ και του π.Γεωργίου Αδικημενάκη και στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ήρωα  Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και κτήτορα της Αγίας Μόνης που βρίσκεται στην διασταύρωση προς Διακόφτι.
 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων κύριος Χατζηπέρος,ο Δήμαρχος κύριος Χαρχαλάκης,ο Αντιδήμαρχος κύριος Κομηνός,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Βέζος,η Στρατιωτική ηγεσία, ο Λυκειάρχης κύριος Τριφυλλης, η Γυμνασιάρχης κυρία Φατσέα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κύριος Μοιρασγέντης και μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Κυθήρων.


Παρά τον Ανοιξιάτικο καιρό μειωμένη αισθητά ήταν η προσέλευση του κόσμου και δημιούργησε απορίες. Η αυριανή ημέρα είναι ημέρα τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821 που ορκίστηκαν στα ιερά και όσια της Χριστιανοσύνης και της Πατρίδας και ενωμένοι έδωσαν αγώνα για την λευτεριά .
Ο χώρος της Αγίας Μόνης είναι το μέρος που ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προσκύνησε και έκανε τάμα της Παναγιάς για την Λευτεριά έχοντας μέσα του  πίστη .Κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες και αγωνίστηκαν όλοι μαζί για την Πατρίδα .Γιατί μόνο όταν έχουμε Πίστη και  όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, γιατί έτσι είναι οι πραγματικοί ηγέτες.

Μετά το τέλος της τελετής, προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, προσφορά της Άννας και  του Σωτήρη από τον Αβλέμονα .


































-------------------------
Πηγή: AdelinFM
--------------------------


Παρατήρηση σελίδας: Ίσως δεν θα έπρεπε να έχει εκφρασθεί απορία για την προσέλευση του κοινού.
Η ενημέρωση του κοινού από την Ιερά Μητρόπολη, ακολούθησε την κλασσική μέθοδο με θυροκόληση σε καφενεία και μαγαζιά και ατυχώς δεν βρέθηκαν καθόλου τελάληδες.....

Πιθανόν το γραφείο τύπου να πιστεύει ότι πρέπει τα τοπικά μέσα να συχνάζουν οπωσδήποτε κάπου που θα έχουν κάνει την ανάρτηση για να το πληροφορηθούν, αγνοώντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η τα υπόλοιπα σύγχρονα μέσα.

Το περίεργο δε είναι ότι αυτό έχει συμβεί και σε άλλες παλαιότερες περιπτώσεις ειδικά δεν αν στον ορίζοντα υπάρχουν κάποια γκρίζα σύννεφα....!!!!!!