Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Παράταση στις εισφορές ΕΛΓΑ, πληρωμή για ζημιές 2016 τη Μεγάλη Πέμπτη

Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ με αντικείμενο τη χορήγηση παράτασης της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους παραγωγούς, καθώς η προθεσμία καταβολής τους εκπνέει στις 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η πρόταση που θα τεθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού θα είναι να δοθεί παράταση έως τις 30/6, ώστε να υπάρχει επιπλέον χρόνος και ρευστότητα στους αργότες που περιμένουν την πληρωμή από τη συνδεδεμένη βαμβακιού και άλλων καθεστώτων. 


Για την ανάγκη της εν λόγω παράτασης μίλησε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλης το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου από τα Φάρσαλα όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τα κοινοτικά προγράμματα.

Παράταση εισφορών έως 30/6
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φ. Κουρεμπές στον ΑγροΤύπο: «Η πρότασή μας θα είναι η παράταση να είναι εώς τις 30/6 και εκτός απροόπτου το ΔΣ θα την κάνει δεκτή». Υπάρχει οικονομική δυσπραγία στον κόσμο και από την πλευρά μας υπάρχει και κάποια καθυστέρηση σε ορισμένα πορίσματα που οι παραγωγοί περιμένουν για να τακτοποιήσουν τις εισφορές τους». Η εν λόγω πρόταση αναμένεται να επικυρωθεί και εν συνεχεία να ανακοινωθεί από τον ΕΛΓΑ.

Πληρωμή Μεγάλη Πέμπτη
Μια καλή πληρωμή αναμένεται να καταβληθεί σε δικαιούχους για ζημιές του 2016, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, «το ύψος της, αν και δεν έχει ακόμα καθοριστεί, θα είναι μεγαλύτερο από τις πρόσφατες πληρωμές». Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη πληρωμή από τον Οργανισμό είχε γίνει στις 23 Μαρτίου και ήταν ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.
-------------------------------
Πηγή:  agrotypos.gr
-------------------------------