Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 179ο ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           23/03/2017

Το 179ο Λύκειο της Μόσχας βρήκε τα Αντικύθηρα

Ήταν μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων η συνάντηση του με τους μαθητές και τους καθηγητές του 179ο Λυκείου Μόσχας, στο δρόμο για τα Αντικύθηρα και συγκεκριμένα στο Γύθειο. 

Το 179ο Λύκειο Βιολογικής κατεύθυνσης της Μόσχας επισκέφθηκε τα Αντικύθηρα προκειμένου να παρατηρήσει την άγρια ορνιθοπανίδα (birds watching) και την χλωρίδα του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος τους υποδέχτηκε, εξέφρασε την χαρά του για αυτή την επίσκεψη τους και συνεχάρη τον Δ/ντη του Μουσείου Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας κ. Καλιακίν Μιχαήλ για την πρωτοβουλία αυτή.

Τους συνόδευσε στο ταξίδι τους και τους ενημέρωσε για την ιστορία του νησιού και για τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν σε αυτό.

Τους ενημέρωσε για το Κάστρο των Αντικυθήρων το οποίο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και τους έφερε σε επαφή με τον αρχαιολόγο, που κάθε καλοκαίρι κάνει την έρευνα σε αυτό, τον κ. Άρη Τσαραβόπουλο.

Τους μίλησε για το πιο διάσημο ναυάγιο, αυτό των Αντικυθήρων, και για τον περίφημο μηχανισμό του ο οποίος αποτελεί την Ακρόπολη της τεχνολογίας.

Τέλος τους συνέστησε να επισκεφθούν την περιοχή της Καμαρέλας και τον υπέροχο Φάρο της Απολυτάρας όπου υπηρέτησε ο συμπατριώτης τους φαροφύλακας Φιλοσοφώφ επί σειρά ετών μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους συνεχάρη για την επιλογή αυτή, η οποία πρέπει να γίνει παράδειγμα για τα άλλα Λύκεια και Πανεπιστήμια της Ρωσίας αλλά και της Ελλάδας.

Για 5 μέρες ο πληθυσμός των Αντικυθήρων υπερδιπλασιάζεται με τη παρουσία του Λυκείου της Μόσχας.