Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    24/03/2017                                   
 
Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Νοσοκομείο Κυθήρων

Το Νοσοκομείο Κυθήρων  επισκέφτηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος όπου μίλησε με τον Διοικητή του κ. Δημήτρη Μοιρασγέντη, μέλη του Δ.Σ., το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπήρξε αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς και για την στελέχωση του,  με έμφαση στο Ιατρείο Αντικυθήρων, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που βρίσκεται εκεί το 179ο Λύκειο της Μόσχας. 

Ο Διοικητής διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί αγροτικός ιατρός στα Αντικύθηρα μέχρι να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νεοδιορισθείς, ο οποίος θα παρουσιαστεί από 1η Απριλίου.

Ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής που είναι εγκατεστημένο, τη πρόοδο που έχει επιτευχτεί και τις προοπτικές. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. που είναι απαραίτητη στο νησί.

Ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τις βελτιώσεις που έχουν επιτευχτεί στα θέματα της οικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής οξυγόνου.

Η στελέχωση του Νοσοκομείου  είναι ικανοποιητική μετά την προσθήκη οδηγών και νοσηλευτών για το ΕΚΑΒ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον Διοικητή για το σπουδαίο έργο που παρέχουν και τόνισε ότι οι Υπηρεσίες Υγείας είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα νησιά μας και βέβαια σοβαρή παράμετρος για την επέκταση της Τουριστικής περιόδου και την ανάσχεση της ερημοποίησης των ακριτικών νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής.