Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Δ.Τ- ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε:

«Σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν μπει σε μια αχαρτογράφητη περιοχή για τις εξελίξεις που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής τους, η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού έρχεται να μας αφυπνίσει, από την ψευδαίσθηση της αφθονίας. 

Η αλήθεια είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, το γλυκό νερό τείνει να μετατραπεί σε αγαθό εν ανεπαρκεία και πολλές κοινωνίες βιώνουν τη στέρησή του. Επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι η κρίση του πόσιμου νερού, χαρακτηρίζεται τόσο από τη συνεχιζόμενη μείωση της ποσότητας που διατίθεται, όσο και από την υποβάθμιση της ποιότητάς του.

Την ίδια ώρα πάνω από 232 εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από λειψυδρία, αδυνατώντας να καλύψουν βασικές καθημερινές ανάγκες σε νερό.

Στη χώρα μας, πολίτες και πολιτικοί πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι ώστε αυτό το κοινό αγαθό, πηγή ζωής για όλους μας, να το προστατεύουμε και να το διαχειριζόμαστε με σεβασμό σε κάθε χρήση του. Χωρίς να ξεχνάμε ότι το νερό, ως ένα φυσικό και περιβαλλοντικό αγαθό, χρήζει προστασίας στο σύνολο του κύκλου του (υπόγεια νερά, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, ακτές, υγρότοποι κ.λπ.).

Είναι ώρα να μπουν κανόνες για τη σωστή χρήση του, αντιμετωπίζοντας όλοι το νερό ως είδος εν ανεπαρκεία, πριν να είναι αργά.»