Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Με την πληρωμή... κατάσχεση μισθού για συμβασιούχους-"παρατασιούχους" Δήμου!

Εκεί που είπαν "Δόξα Σοι ο Θεός", "Βοήθα Παναγιά" από συμβασιούχους - "παρατασιούχους" του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, αφού με το "καλημέρα" της πληρωμής τους, ήρθαν αντιμέτωποι και με κατασχέσεις, λόγω οφειλών τους προς το Δημόσιο! 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής - το Παράρτημα του Συνδικάτου Ο.Τ.Α. Πειραιά και η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος διοργάνωσαν, σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Ε’ Δ.Ο.Υ. Πειραιά για το θέμα - έγινε κατάσχεση σε μέρος του μισθού και των υπερωριών των περί ου ο λόγος εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά, οι οποίοι εργάζονται ως συμβασιούχοι στον Τομέα Καθαριότητας, λόγω οφειλών τους προς το Δημόσιο, αφού το διάστημα που ήταν απλήρωτοι - λόγω του γνωστού θέματος με τους Επιτρόπους - δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Διευθυντή της Δ.Ο.Υ., απαιτήθηκε να σταματήσουν οι κατασχέσεις στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά και να επιστραφεί το κατασχεμένο ποσό στους συμβασιούχους.

Τονίστηκε ότι, είναι συμβασιούχοι, όπου το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τεράστιο αγώνα μαζί με το Συνδικάτο, προκειμένου να παραμείνουν στη δουλειά, αλλά και μετά, προκειμένου να τους καταβληθούν οι μισθοί τους, αφού οι Επίτροποι, τους τέσσερις τελευταίους μήνες δεν υπόγραφαν τα εντάλματα πληρωμής τους.  

Από τη μεριά του, ο Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. τόνισε ότι, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Όσοι έχουν οφειλές στην Εφορία και λαμβάνουν μέσα σε ένα μήνα ποσό άνω των 1.200 € το μήνα, τότε το ποσό που υπερβαίνει το όριο αυτό κατάσχεται υπέρ του Δημοσίου.

«Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή που προχωρά σε κατασχέσεις μισθών των εργαζομένων που με δική της ευθύνη τους άφησε απλήρωτους για 4 μήνες, την ίδια ώρα ψηφίζει μια σειρά φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και καλεί στο συλλαλητήριο της 7ης Απρίλη.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο εμείς δεν αντιδράμε, αυτοί θα συνεχίζουν με ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να μην επιτρέψουν καμιά κατάσχεση, κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Δυναμώνουμε την αντεπίθεση μας οργανωμένα μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Παίρνουμε μέρος μαζικά στο μεγάλο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Απαιτούμε:
  • Οι μισθοί, οι συντάξεις, το εφάπαξ να είναι πλήρως ακατάσχετα.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή νερού σε λαϊκή κατοικία».
--------------------------------
Πηγή: epoli.gr
--------------------------------