Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Για ποιά ανεργία μιλάμε η μήπως μιλάμε για αεργία ;;;;;;

Τελικά υπάρχει ανεργία σε αυτή τη χώρα ή μήπως και η τραγική κατάληξη μιας χρόνιας και σοβούσας παθογένειας;
Στην Ελλάδα υπάρχει σε έντονο βαθμό το φαινόμενο της αεργίας. Ως άεργος χαρακτηρίζεται το άτομο που δεν επιθυμεί να δουλέψει.
Ακόμα, δηλαδή, και σε αυτή την εποχή του υψηλού ανταγωνισμού και της δυσκολίας εύρεσης εργασίας, το άτομο αυτό αδρανεί, παθητικοποιείται και δεν επιθυμεί να ασχοληθεί για την επαγγελματική του αποκατάσταση. 

Είναι η κουλτούρα της ήσσονος προσπάθειας και του εύκολου κέρδους. Μια ιδεολογία υπαρκτή ακόμα και σήμερα που το πλοίο βουλιάζει. Είναι μια βαθιά ριζωμένη στάση ζωής σε πολλούς Έλληνες οι οποίοι δεν ψάχνουν εργασία αλλά θέση για να «αράξουν».
Επαναπαύονται στο ταμείο ανεργίας με τη βεβαιότητα ότι θα τους καλύπτει εφ' όρου ζωής, και όσο βρίσκονται στην ζωή ο παππούς, η γιαγιά η κάποιος θείος η θεία που παίρνει μια πενιχρή σύνταξη πάντα σκέφτεται "το παιδί", και όλο του χώνει στα κρυφά στην τσέπη ένα πρόσθετο χαρτζηλίκι.

Μάθανε σιγά σιγά ότι στην Ελλάδα μόνο 2 επαγγέλματα έχουν πέραση : πολιτικός, πολιτευτής η άεργος. Η οποιαδήποτε χειρωνακτική η τεχνική εργασία θεωρείται ότι είναι για τους αλλοδαπούς και ότι συνήθως δουλεύουν τα ρολόγια και τα κορόϊδα....

Αφορμή μου έδωσε για αυτο το άρθρο μια δημοσίευση-έκκληση του Δημάρχου Κυθήρων στο κοινωνικό δίκτυο, για την προσέλευση και πρόσληψη 5 υπαλλήλων για τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυθήρων.


"ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σε 2 ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 5 θέσεις υπαλλήλων ορισμένου χρόνου (7 μηνών) για τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυθήρων.
Μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μόνο 1 αίτηση!
Αλίμονο αν η προκήρυξη κηρυχθεί άγονη!
Παρακαλώ ενημερώστε.
Πληροφορίες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.
-------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης"

Απλούς λοιπόν φύλακες ζητά η πολιτεία, μόνον που τους ζητά στο μακρινό νησί των Κυθήρων.

Ακόμη λόγω της γεωγραφικής θέσης πριμοδοτείται η εντοπιότητα, πράγμα που σημαίνει ότι προτιμούνται οι αιτήσεις των ντόπιων υποψηφίων.

Σύμφωνα με έρευνα ο καθαρός μισθός θα είναι περίπου 700 ευρώ και φυσικά πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Βέβαια αυτά σε αντιπαράθεση με ένα κανονικό ωράριο δημοσίου στη Βυζαντινή συλλογή Λιβαδίου η στην αίθουσα συλλογής οικοσήμων η στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων η στο Κάστρο Κυθήρων.

Πιθανόν βέβαια στο υπέροχο νησί των Κυθήρων να μην υπάρχει ίχνος ανεργίας,(απλά δεν τόχει πάρει χαμπάρι η ΕΛΣΤΑΤ- η EUROSTAT- και ο .... Σόϊμπλε...)

Και ας μην ξεχνάμε πάντα υπάρχει και η εναλλακτική: Χαρτζηλίκι - Καφετέρια - Φραπεδάκι και ....... Χ Α Λ Α Ρ Α..αααααααααααααα.........!!!!!!.
-----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------------