Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και η γιορτή του Ευαγγελισμού, στη Νεάπολη

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και η γιορτή του Ευαγγελισμού, στη Νεάπολη της Δημοτικής Ενότητας Βοιών.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νεάπολη, από τον σεβαστό π. Παναγιώτη Αρώνη σε κλίμα κατάνυξης.


Παρουσία των επισήμων του Αντιδημάρχου των Δημοτικών Συμβούλων, τον εκπρόσωπο της Αντιπεριφέρειας κύριο Παναγιώτη Καρά των Διοικητών, της Αστυνομίας του Λιμεναρχείου και Πυροσβεστικής, μαθητών Λυκείου Γυμνασίου,Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, ακολούθησε η δοξολογία και στη συνέχεια μετέβησαν στο Ηρώον όπου εψάλει δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων και διαβάστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.







Από νωρίς, το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες Βατικιώτες βγήκαν από τα σπίτια τους για να παρακολουθήσουν υπό τους ήχους της υπέροχης Φιλαρμονικής Βοιών, την παρέλαση που είχε σήμερα σύμμαχο τον καλό καιρό.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν για μία ακόμη φορά οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίου, λυκείου και νηπιαγωγείων, που τίμησαν την εθνική εορτή και καταχειροκροτήθηκαν τόσο από τους γονείς και συγγενείς τους όσο και όλους τους πολίτες.








-----------------------------------
Δέσποινα Βαγγελόγλου
-----------------------------------