Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 30/3/2017 10η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 30/3 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Χορήγησε παρατάσεις για την ορθή εκτέλεση δημοτικών έργων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, όρισε το νέο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου και χορήγησε άδεια απουσίας 2 μηνών στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Μαριάτο. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ζήτημα σχέσεων Μητροπόλεως - Δήμου, τονίζοντας ότι θα συγκαλέσει στα μέσα Απριλίου το εκλεκτορικό σώμα της Εγχωρίου Περιουσίας με διευρυμένη σύνθεση με αντικείμενο την ενημέρωση για τις προσφυγές της Μητροπόλεως σχετικά με τα Προσκυνήματα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "τα ζητήματα αυτά έχουν επιλυθεί εδώ και αιώνες με επιχειρήματα ιστορικά, εθιμικά και νομικά" και συνιστώντας ηρεμία, καθώς το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα από τους νομικούς της Εγχωρίου και του Δήμου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη δημοπράτηση των έργων ο Νόμος 4412/16 παραπέμποντας σε πρόσφατο άρθρο του στην αυτοδιοικητική ιστοσελίδα epoli.gr, το οποίο είχε χιλιάδες αναγνώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 31/3 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τις διακηρύξεις των πρώτων 4 έργων που θα δημοπρατούνται πλέον στον Πειραιά (λόγω του Νόμου 4412):

- Επισκευή δρόμου προς Κοιμητήριο Χώρας, προϋπολογισμού 37.000€ (δημοπρατείται στις 25/4)
- Κατασκευή τεχνικών στην Αγία Πελαγία, προϋπολογισμού 20.000€ (δημοπρατείται στις 27/4)
- Προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών φανών στην παραλία Καψαλίου, προϋπολογισμού 55.000€ (δημοπρατείται στις 2/5)
- Επισκευή δρόμου Καμαρέλας Αντικυθήρων, προϋπολογισμού 46.000€ (δημοπρατείται στις 4/5)

Εντός Ιουνίου θα συνεχιστούν οι δημοπρατήσεις μεγάλων έργων (Δημοτικό Κατάστημα Ποταμού, Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων, Ασφαλτοστρώσεις, Συντήρηση Δεξαμενών κ.λπ.), με ρυθμούς όμως εμφανώς πιο αργούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που οι δημοπρασίες γίνονταν στα Κύθηρα.

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ κ. Βασίλειο Καπέλιο, στον οποίο έθεσε επιτακτικά το πρόβλημα υποστελέχωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων (μετά και τη μετάθεση ενός Πυροσβέστη από τα Κύθηρα προς το Α/Δ Ζακύνθου) για να λάβει την απάντηση ότι μετά το Πάσχα θα υπάρξουν κινήσεις από πλευράς του Αρχηγείου για την τοποθέτηση νέου προσωπικού στο Π.Κ. Κυθήρων.
-----------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-----------------------------------