Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου 1821 στο Δήμο Μονεμβασίας

Με την δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Μονεμβασίας, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην ιστορική Μονεμβασία, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας, εψάλλη δοξολογία στο Μητροπολιτκό Ναό του Ελκομένου Χριστού και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από τη Φιλόλογο του Γυμνασίου Μονεμβασίας κα Αγγελική Οικονομοπούλου.
  



 
  
 

Στη συνέχεια, στη πλατεία του Ελκομένου Χριστού εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τη Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας.

Ακολούθησε μαθητική παρέλαση και εν συνεχεία στη κεντρική πλατεία έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασίας «Οι Ρίζες» και τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Βιταλάδων Κέρκυρας.

Στους Μολάους, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, εψάλλη δοξολογία στο Καθεδρικό Ναό «Γεννήσεως του Χριστού» και εν συνεχεία, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ κ. Ευάγγελος Μυλωνάκος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενώ  η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, παιάνισε επετειακά εμβατήρια και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Τέλος έγινε παρέλαση μαθητών όλων των Σχολείων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής, του Προοδευτικού Συλλόγου και του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Οι Μύλοι».


Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο Αντιδημάρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλήθος κόσμου.

Στη Νεάπολη, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και εν συνεχεία, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων.
 
 

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από μαθήτρια του ΕΠΑΛ, ενώ η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τη Φιλαρμονική  της Δημοτικής Ενότητας Βοιών.

Ακολούθησε παρέλαση μαθητών και τέλος, στο ξενοδοχείο «Limira mare», παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί με μέριμνα του Πολιτιστικού  Συλλόγου Βατίκων.

Στα Παπαδιάνικα, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού, εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε η Γυμνασιάρχης Παπαδιανίκων κα Άννα Νικολαϊδου. Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

Στη Ρειχέα, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ζάρακα, εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητών, η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου, ενώ η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Μονεμβασία

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Σιάχος

Μολάοι

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Σιάχος, Κώστας Μαυρομιχάλης

Νεάπολη

ΦΩΤΟ: Δέσποινα Βαγγελόγλου – Παπούλη
---------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr
---------------------------------------