Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

«Αυλαία» σήμερα για την Κορίνθου - Πατρών

Στην κυκλοφορία δίδονται σήμερα οι τέσσερις σήραγγες που βρίσκονται στο τμήμα της νέας εθνικής Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ Αιγίου και Ρίου, στην περιοχή της Παναγοπούλας.
Οι τέσσερις σήραγγες δημιουργούν συνθήκες ασφαλούς και άνετης οδήγησης, αφού ο νότιος κλάδος των τριών σηράγγων θα εξυπηρετεί την κατεύθυνση προς Αθήνα και η βόρεια σήραγγα μήκους 3,2 χλμ. την κατεύθυνση προς Πάτρα.


Οι 12 σήραγγες συνολικού μήκους 16 χλμ. που κατασκευάστηκαν στην Κορίνθου - Πατρών είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές της Ολυμπίας Οδού. Την εικόνα αυτή συμπληρώνουν τα 350 μεγάλα τεχνικά έργα -80 γέφυρες, 242 άνω και κάτω διαβάσεις- και οι 400 εντυπωσιακές αντιστηρίξεις.

Η Ολυμπία Οδός είναι κατά 95% ολοκληρωμένο έργο, γεγονός που την καθιστά απολύτως λειτουργική σε όλο το μήκος της. Δηλαδή, όσον αφορά την κύρια αρτηρία θα έχει το επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας που απαιτείται στους αυτοκινητόδρομους. Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τα τελευταία «κομμάτια του παζλ», καθώς πραγματοποιούνται συνδέσεις των νέο-κατασκευασμένων τμημάτων, που αναμένεται να εγκαινιαστεί στα μέσα της της Μεγάλης Εβδομάδας.

Υπενθυμίζουμε πως τα μικρά τμήματα που θα παραμείνουν σε κατασκευή την περίοδο Απριλίου-Αυγούστου, είναι στο Καμάρι, στις Καμάρες, στο Δερβένι, τα Αραχωβίτικα, καθώς και σε τμήμα του Υπερ-Κόμβου Ρίου.
------------------------------
Πηγή: Ημερησία
------------------------------