Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Νεκρά 17χρονα παιδιά σε ένα ακόμη τραγικό τροχαίο

Λίγες εβδομάδες μετά το τροχαίο με την Πόρσε που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, έρχεται ακόμη μία τραγωδία για να προκαλέσει πανελλήνιο σοκ καθώς έχασαν τη ζωή τους μικρά παιδιά στο βωμό της υπερβολικής ταχύτητας.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία, όλα συνέβησαν όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε ένας 17χρονος εξετράπη -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- της πορείας του και χτύπησε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια σε περίφραξη.

Από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα, ενώ ένα πέμπτο απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο 17χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ένας ακόμη 19χρονος, όπως επίσης δύο νεαρής ηλικίας άτομα.

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή
Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή
Όσον αφορά στο θύμα που επιβίωσε της σύγκρουσης από το πρωί έχει επικρατήσει μία σύγχυση ως προς το φύλο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήταν κοπέλα, και στη συνέχεια να διαψεύδονται αλλά και να επανέρχονται.

Ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ξεδιάλυνε το τοπίο κάνοντας λόγο για 17χρονο τραυματία.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας  αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών (3) συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός). Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Τα νέα στοιχεία
Όπως ανέφερε σε σημοσίευμα του του seleo.gr o τραυματίας ήταν ο συνοδηγός και την ώρα που έφτασε η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει τους επιβαίνοντες, είχε ήδη μετακινηθεί μέσα στο ασθενοφόρο.


Παρουσιάζοντας νεότερα στοιχεία, το ίδιο δημοσίεμα αναφέρει ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος ήταν ένα Volvo σεντάν, μάλλον μοντέλο S40, ενώ τονίζει ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες, κανένας από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε ζώνη στο αυτοκίνητο.

Όπως ενημερώνει, επιχείρηση απεγκλωβισμού από τους πυροσβέστες χρειάστηκε μόνο για τον οδηγό και το άτομο που καθόταν ακριβώς από πίσω του.

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τα τέσσερα παιδιά
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στον Εύοσμο, και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειές τους, κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανέφερε ότι ήδη στα σχολεία, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, υπάρχει το μάθημα της οδικής αγωγής, ενώ το υπουργείο ξεκινάει μια πιο συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο δ' αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε την ανάγκη η Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής να ασχοληθεί πιο ενεργά με το θέμα της οδικής αγωγής.
----------------------------------
Πηγή: Ημερησία
----------------------------------