Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Πειραιάς  23 - 03 - 2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων και ξενάγηση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος, κατά την επίσκεψή του στα Κύθηρα, συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, οπότε και έλαβε χώρα εκτενής αλληλοενημέρωση όσον αφορά στην πρόοδο και την ωρίμανση των έργων του νησιού με αιχμή την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων, η οποία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μετά την ολοκλήρωση και την υποβολή των προβλεπομένων μελετών (για την αναδάσωση κλπ), σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο. 

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην διαχείριση των υγρών αποβλήτων στο Καψάλι, την υδροδότηση της Αγ. Πελαγίας και του Διακοφτίου και βέβαια την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και της γέφυρας του Μάκρωνα, έργα τα οποία πρόκειται να δημοπρατηθούν εντός του 2017, μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μανιτοχωρίου και της στήριξης της Τρύπιας Πέτρας.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Χατζηπέρου στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων καθώς και ξενάγηση στους χώρους των σχολείων και στους χώρους δημιουργικής απασχόλησης από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου κ.Σταυρούλα Φατσέα και το Διευθυντή του ΓΕΛ κ.Σάκη Τριφύλλη, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα


Παράλληλα συζητήθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με τα νέα δεδομένα, για το οποίο θα υπάρξει λύση αρχής γενομένης την επόμενη σχολική περίοδο λόγω του περιορισμένου χρόνου.