Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πού βοηθάει το ξίδι εκτός από το αδυνάτισμα

Το ξίδι είναι αποτελεί έναν πολύ καλό σύμμαχο όσων προσπαθούν να χάσουν βάρος αλλά σύμφωνα με μελέτες δεν είναι μόνο αυτό το όφελός του.

Το οξύ που περιέχει το ξίδι ενεργοποιεί ορισμένα ένζυμα, που με τη σειρά τους αυξάνουν την καύση του λίπους- και ο μηχανισμός αυτός καταστέλλει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.



Επιπλέον, μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση ξιδιού οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως το ξίδι καταστέλλει και την όρεξη, επιβραδύνοντας τον ρυθμό κενώσεως του στομάχου- και αυτό σημαίνει πως με τη βοήθειά του μπορεί να μειώσει κανείς τις ποσότητες της τροφής που καταναλώνει και πιθανώς το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων.

Εκτός από το αδυνάτισμα όμως, το ξίδι βοηθά και στα εξής:

  • Βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών Λόγω του ότι αυξάνει την οξύτητα στο στομάχι, ευνοεί την πέψη. 
  • Βοηθά στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα Είτε το καταναλώνετε πριν το γεύμα σκέτο ή στο γεύμα σας, το ξίδι μπορεί να συμβάλλει ώστε να παραμείνει σταθερό το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας. 
  • Ανακουφίζει από τις ημικρανίες Το ξίδι αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία όσον αφορά τις ημικρανίες. Συνδυάστε 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο με ζεστό νερό και μέλι και αφήστε τα να δράσουν. 
  • Κάνει καλό στους μυϊκούς πόνους Μια κουταλιά της σούπας ξίδι κι ένα ποτήρι νερό μειώνει τους μυϊκούς πόνους και την κόπωση, χάρη στα αμινοξέα και τα οξέα του καλίου.
------------------------------
Πηγή: baby.gr
------------------------------