Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες απο το Δήμο Μονεμβασίας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στο Δημοτικό Κατάστημα στα  Παπαδιάνικα, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας, ενημερωτική εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες.

Κεντρικός ομιλητής ηταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Π.Ε. Λακωνίας κ. Ηλίας Κοντάκος, ο οποίος με ευκρινή  και κατατοπιστικό τρόπο παρουσίασε την όλη διαδικασία.



 

  

 

Το κοινό το οποίο παρακολουθούσε προσεκτικά, ενημερώθηκε αναλυτικά για τους δασικούς χάρτες και για το τροπο ελέγχου του χαρακτήρα της έκτασης του. Τέλος υπήρξε εκτενής αναφορά για την διαδικασία με την οποία μπορεί κανείς να υποβάλει τις αντιρρήσεις του, για το χαρακτήρα και τη χρήση του αγροτεμαχίου του.

Με χαρακτηριστικά παραδείγματα ο κ. Κοντάκος έδωσε στους παρευρισκόμενους να καταλάβουν με τον καλύτερο τρόπο τα θέματα που αφορούν τους δασικούς χάρτες.


Πολλά τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους, αλλά και έκδηλη η ανησυχία όλων όσων παρακολουθούσαν, τα οποία ο κ. Κοντάκος προσπάθησε να απαντήσει, στα πλαίσια πάντα της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και των αρμοδιοτήτων του.

Ο Δήμος Μονεμβασίας παρακολουθεί από την αρχή την όλη διαδικασία, σε μια προσπάθεια για όσο γίνεται καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Από την άλλη είναι έτοιμος να συνδράμει με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειαστεί, προκειμένου να διορθωθούν πιθανά σφάλματα που έχουν προκύψει και παράλληλα να προστατευθεί η ιδιοκτησία των πολιτών.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr-Γιώργος Βουνελάκης, Μιχάλης Καρούνης
-----------------------------------------------------------------------------------------