Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

«Μαύρη» πρωτοχρονιά και στη Βραζιλία

Αιματηρή Πρωτοχρονιά και για τη Βραζιλία, με δύο ξεχωριστά περιστατικά στυγερών εκτελέσεων να συνταράσσουν τη χώρα, κι ενώ τα δελτία ειδήσεων ασχολούνται ακόμα με τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη.
Κατά τη διάρκεια πάρτι για τον εορτασμό έλευσης του νέου έτους, στην πόλη Καμπίνα, ένας ένοπλος εισέβαλε πυροβολώντας σε ένα σπίτι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ ο ίδιος αυτοκτόνησε. 


 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένοπλος εκτιμάται ότι ήταν θυμωμένος από τον πρόσφατο χωρισμό του από τη γυναίκα του, η οποία είναι μεταξύ των θυμάτων. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι και το οκτάχρονο αγοράκι του ζεύγους, σκοτώθηκε από τα πυρά του πατέρα του.

Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα τι έχει συμβεί με τον οκτάχρονο. Τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι συνολικά πυροβολήθηκαν 15 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.


Μαφιοζική εκτέλεση έξω από κλαμπ

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας στις 30 Δεκεμβρίου το βράδυ. Έξω από ένα νυχτερινό κλαμπ στην οδό Visconde de Baraúna στην περιοχή Ponta Grossa, Paraná της Μπραζίλια, θαμώνες και πορτιέρηδες πέφτουν νεκροί από πυρά ενόπλων.

Όπως θα πραρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, έξω από το κλαμπ, σταματάει ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault. Στη συνέχεια βγαίνουν δύο ένοπλοι και ανοίγουν πυρ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αυτοκίνητο των δολοφόνων βρέθηκε 500 μέτρα πιο κάτω από το νυχτερινό μαγαζί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δολοφονίες αυτές έγιναν στα πλαίσια του πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών στη Βραζιλία.
-------------------------------
Πηγή: zougla.gr
-------------------------------